Maailman paras tiikerikakku

tiikerikakku

Loppukesä herättää minussa aina suuria nostalgisia tunteita. Viime yö oli ensimmäinen yö pitkään aikaan jonka aikana turvauduin peittoon. En tehnyt sitä tietoisesti, ja siitä johtuen säikähdykseni olikin moninkertainen kun aamulla heräsin peiton alta.

Mielessäni välähtivät jo kuvat maahan hitaasti leijailevista syyslehdistä ja ruskan värjäämistä vaahterapuista, keltaisista sadetakeista ja kynttilänvalossa nautitusta punaviinistä.

Ei kuitenkaan vielä. Syksy on lähellä ja se on väistämätön, mutta ei vielä. Kynsin hampain tähän kesään kiinnittyessäni mieleeni ponnahti tämä käsittämättömän herkullinen tiikerikakku, joka oli viime kesän ehdoton suosikkini. Kuten jo viime kesänä totesin, tämä kakku tuo 80-luvulla kulta-aikaansa eläneen tiikerikakun räväkästi nykypäivään.

Resepti on julkaistu alunperin kesäkuussa 2013 osoitteessa antonanton.fi/blogi.

Ainekset:

200g voita

2dl sokeria

3 kananmunaa

4dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

2tl vaniljajauhetta

1dl maitoa

3rkl kaakaojauhetta

50g raastettua suklaata

kuorrutukseen:

200g maustamatonta tuorejuustoa

250g rasvatonta maitorahkaa

125g tomusokeria

mansikoita

raastettua limen kuorta

Ohjeet:

Aloita vatkaamalla pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen ja sekoita huolellisesti. Seuraavaksi sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää ne ja maito vuorotellen niin, että jauhot ovat ensimmäinen ja viimeinen lisäys taikinaan. Siirrä noin kolmasosa taikinasta erilleen ja sekoita siihen kaakaojauhe ja raastettu suklaa. Kaada taikinoita voideltuun kakkuvuokaan vuorotellen niin, että kaadat pienen määrän yhtä, sitten toista päälle ja saat aikaiseksi kauniin marmorikuvion.

Paista kakkua 180-asteisessa uunissa noin 45-50 minuuttia, kunnes keskiosaan työnnetty tikku irtoaa puhtaana. Valmista kuorrutus sekoittamalla pehmeä tuorejuusto, maitorahka ja tomusokeri huolellisesti yhteen. Anna kakun jäähtyä ennen kuin kaadat kuorrutuksen sen päälle. Koristele lopuksi pilkotuilla mansikoilla ja raastetulla limen kuorella ja tarjoile.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s