Uunissa paistetut falafelit

falafel

Minulle kävi pieni vahinko. Lähdin ihan muina henkilöinä lauantain kunniaksi lasilliselle muutaman ystäväni kanssa ja yhtäkkiä löysin itseni Kaisaniemenrannasta aamukuudelta vailla kenkiä tai itsekunnioitusta. Samankaltainen ilmiö tapahtui myös viime viikonloppuna ja jostain syystä uumoilen saman toistuvan taas viikon päästä. Kesälauantait ovat vaarallisia.

Pitkäksi venyneiden lauantai-iltojen varjopuoli ovat erittäin laiskat (ja nälkäiset) sunnuntait. Tämä päivä on hujahtanut ohi lattialla maaten ja itseäni säälien. Ihmisrauniotkin tarvitsevat kuitenkin ruokaa. Tiesin aamulla jo ennen silmieni avaamista, mitä tänään tekisi mieli syödä. Falafeleja.

Aina ei kuitenkaan tee mieli syödä uppopaistettua ruokaa, ei edes sunnuntaisin. Nämä uunissa paistetut falafelit ovat huomattavasti kevyempiä, mutta vähintään yhtä herkullisia kuin niiden uppopaistetut esikuvat!

Ainekset:

1tlk esikäsiteltyjä kikherneitä

2dl vihreitä herneitä

1 sipuli, hienoksi silputtuna

2 valkosipulin kynttä, puristettuna

oman maun mukaan tuoretta minttua ja korianteria, silputtuna

1tl jauhettua kuminaa

1tl cayennepippuria

hyppysellinen suolaa

4rkl maissijauhoja

4rkl oliiviöljyä

Ohjeet:

Aloita murskaamalla herneet haarukkaa tai survinta käyttäen. Halutessasi voit rikkoa ne myös tehosekoittimessa. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja vaivaa käsin tasaiseksi taikinaksi. Lisää jauhoja ruokalusikallinen kerrallaan enemmän jos taikinaa on vaikea käsitellä. Muotoile pieniksi palloiksi, litistä pallot paksuiksi kiekoiksi ja sivele kevyesti öljyllä. Paista öljytyllä leivinpaperilla 200-asteisessa uunissa noin 30 minuutin ajan. Käännä falafelit varovaisesti puolessa välissä paistoaikaa.

Nauti esimerkiksi salaatin, pitaleipien ja tzatzikin kanssa!

Mainokset
Avainsanat: , ,

4 thoughts on “Uunissa paistetut falafelit

  1. op sanoo:

    näistä tuli tosi hyviä!!

    Tykkää

  2. Falafani sanoo:

    Näitä oli pakko kokeilla heti ja olivat kyllä oikein hyviä. Koostumus ehkä jää hieman pehmeäksi näin uunissa paistettuna, onko jotain vinkkejä miten sitä saisi rapeammaksi?

    Tykkää

    • Ihan friteeratun kaltaisia falafeleja ei valitettavasti uunissa saa aikaiseksi… Jos pehmeämpi koostumus ei miellytä niin kannattaa kokeilla hieman pidempää paistoaikaa matalammassa lämpötilassa, jolloin falafelit ehtivät paahtua ja kuivua uunissa rapeammiksi!

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: