Persikkainen guacamole

guacamole

Guacamolen keksijälle pitäisi antaa jonkinlainen palkinto. Se on nimittäin yksi kaikkien aikojen nerokkaimmista ja monikäyttöisimmistä kastikkeista. Guacamole on luonnollisesti erinomainen pari kaikelle meksikolaiselle ruoalle, mutta se taipuu myös suomalaisempaan muotoon: kokeile guacamolea esimerkiksi paahdetun ruisleivän päällä!

Guacamole-reseptejä sanotaan olevan yhtä monta kuin on guacamolen tekijöitä. Itse olen harvemmin valmistanut edes kahdesti samankaltaista guacamolea, ja siinä seisookin yksi sen suurista vahvuuksista – aineksia voi vaihdella mielensä mukaisesti ja lopputulos on aina silti herkullinen. Tässä kesäisessä versiossa raikas persikka tuo piristävän säväyksen guacamolen räväkkään makumaailmaan.

Ainekset:

2 kypsää avokadoa

1 persikka

1 (pieni) punasipuli

1 tomaatti

1 punainen chili

puolikkaan limen puristettu mehu

suolaa ja mustapippuria

(tuoretta korianteria tai basilikaa)

Ohjeet:

Kuori ja paloittele avokadot ja persikka ja sekoita hienoksi silputun sipulin ja chilin kanssa kulhossa. Lisää joukkoon limen mehu sekä oman maun mukaan suolaa ja mustapippuria sekä halutessasi tuoreita yrttejä. Murskaa avokadon paloja haarukalla jos haluat sileämpää kastiketta.

Pilko tomaatti niin, että jätät sen nestemäisen sisuksen ja siemenet syrjään. Lisää pilkottu tomaatti ripotellen guacamolen päälle, jotta annos saa siitä samalla kaunista väriä. Nauti tuoreena!

Advertisements
Avainsanat: ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: