Pähkinäinen porkkanakakku

porkkanakakku

Tässä se nyt on: porkkanakakku joka tuo kyyneleet silmiin käsittämättömän herkullisilla aromeillaan. Tämä pähkinäinen porkkanakakku oli eilisen ravintolapäivän hitti ja sitä tulee olemaan tarjolla ravintolapäivän kunniaksi taas ensi vuonna.

Mielestäni vuosi on kuitenkin aivan liian pitkä aika odottaa kakkua, eikä mitään näin hyvää voi pitää salaisuutena enää hetkeäkään. Porkkanakakku on aina ollut lempikakkuni, ja pienen ikäni aikana olen valehtelematta tehnyt jo satoja porkkanakakkuja, hitaasti hioen reseptiä täydelliseksi. Tässä siis ilman pidempiä esittelyjä maailman paras porkkanakakku.

Ainekset:

3 kananmunaa

1,5dl sokeria

1dl kookospalmusokeria tai tummaa ruokosokeria

100g sulatettua voita

1dl rypsiöljyä

3dl vehnäjauhoja

1dl pellavansiemenrouhetta

1tl molempia: leivinjauhetta ja ruokasoodaa

1tl kutakin: kanelia, neilikkaa, kardemummaa, muskottipähkinää ja hienoksi raastettua (tai jauhettua) inkivääriä

oman maun mukaan vaniljaa

hyppysellinen suolaa

400g porkkanoita, hienona raasteena

100g mantelirouhetta

100g hasselpähkinärouhetta

puolikkaan sitruunan ja puolikkaan limen raastettu kuori

kuorrutukseen:

200g maustamatonta tuorejuustoa

125g tomusokeria

1tl vaniljajauhetta

puolikkaan sitruunan ja puolikkaan limen raastettu kuori

lisäksi: pähkinärouhetta, paahdettuja kookoslastuja tai raastettua suklaata

Ohjeet:

Aloita vatkaamalla kananmunat ja sokerit vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu voi ja öljy ja sekoita hyvin. Lisää seuraavaksi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Taittele joukkoon porkkanaraaste, sitrushedelmien raastettu kuori sekä pähkinärouhe.

Kaada voideltuun kakkuvuokaan tai uunivuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes kakun keskiosaan työnnetty tikku irtoaa puhtaana.

Valmista kuorrutus sekoittamalla kaikki ainekset huolellisesti yhteen. Anna kakun jäähtyä täysin ennen kuorruttamista. Viimeistele pähkinärouheella, paahdetuilla kookoslastuilla tai esimerkiksi raastetulla suklaalla ja nauti.

Tämä kakku kannattaa tehdä hyvissä ajoin, sillä sen maku vain paranee päivä toisensa jälkeen jääkaapissa. Parhaimmillaan se on kolme tai neljä päivää paistamisen jälkeen. Herkullisen kakun lisäksi tämä on siis erinomainen harjoitus kärsivällisyyden kehittämisessä!

Advertisements
Avainsanat: , , ,

5 thoughts on “Pähkinäinen porkkanakakku

  1. Linda sanoo:

    Kävin maistamassa ravintolapäivänä, kiitos maailman parhaasta porkkanakakusta!

    Tykkää

  2. On varmaan ihan mahtavaa saada tuollaista palautetta porkkanakakusta. Tätä on pakko testata näyttää niin supermehevältä.

    Tykkää

  3. kmmakinen sanoo:

    Kiitos inspiraatiosta, tuunasin gluteenittomaksi ja onnistui todella hyvin! Real keeper 🙂

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: