Kirsikkainen toscakakku

toscakakku

Olen syönyt elämäni aikana paljon kakkuja. Siis paljon kakkuja. Alan pikkuhiljaa jo pitää itseäni itseoppineena kakkujen asiantuntijana. Kakut ja leivonnaiset ovat minulle suoraan sanottuna yksi suurimmista syistä jatkaa hengittämistä.

Vuosikausien ajan olen ajatellut, että porkkanakakku on suosikkikakkuni eikä tilanne siitä muuttuisi koskaan. Enhän minä edes pidä muutoksesta. Tämä kirsikkainen toscakakku kuitenkin ampaisi kakkutilaston kärkeen välittömästi sitä maistettuani. Kirpeän makeat kirsikat, raastettu lime ja kardemumma antavat tälle toscakakulle mahtavaa lisäpotkua!

Ainekset:

2 kananmunaa

2dl sokeria

puolikkaan sitruunan raastettu kuori

puolikkaan limen raastettu kuori

1dl kuohukermaa (tai maitoa)

75g sulatettua voita

100g mantelijauhetta

2dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

1tl vaniljajauhetta

1tl kardemummaa

kirsikoita

tosca-kuorrutukseen:

100g voita

1dl kuohukermaa

2,5dl sokeria

200g mantelilastuja

1rkl vehnäjauhoja

Ohjeet:

Aloita vatkaamalla kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita seuraavaksi joukkoon sitrushedelmien raastettu kuori, kerma sekä voisula ja sekoita huolellisesti. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset ja sekoita varovaisesti. Puolita kirsikat ja taittele taikinan joukkoon. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Valmista kakkupohjan kypsyessä tosca-kuorrutus. Sekoita kaikki ainekset kattilassa ja kiehauta. Hämmennä seosta muutaman minuutin ajan kunnes se alkaa kiinteytyä ja tummua. Kaada kakkupohjan päälle tasaisena kerroksena ja paista vielä 15 minuutin ajan, kunnes tosca on tummunut kauniin kullanruskeaksi. Anna jäähtyä ennen nauttimista.

Yksi kommentti

  1. Oi Jerry mikä ihana kakku! Rakastan Toscakakkua ja nuo kirsikat vievät sen vieläkin paremmalle tasolle;D

    Tykkää

  2. Mielenkiintoinen resepti . En ole toscakakkuun osannut ajatella edes kirsikoita tai mitään muutakaan ”ylimääräistä”. Tätä pitää kyllä testata, sen verran jäi nyt mietityttämään, että miltä voi maistua kirsikkainen toscakakku.

    Tykkää

    • Ne taikinaan piilotetut makeat ja pehmeät kirsikat tuo kivaa tasapainoa rapealle toscalle! Pääynä sopii myös todella hyvin toscakakkuun, siitä tuleekin vielä resepti tänne lähitulevaisuudessa ja sitäkin kannattaa kokeilla…

      Tykkää

  3. Mielenkiintoinen versio toscakakusta, kirsikka antaa varmasti sille hienon maun!

    Tykkää

  4. Dessi

    Uuu! R-A-K-A-S-T-A.N kirsikoita, ja toscakakku on yksi lempikakuistani! Menee varmasti kokeiluun..

    Tykkää

Jätä kommentti