Punajuurihummus

hummus

Suunnitelmani hätätilanteiden varalle on laskea kymmeneen ja odottaa kuoleman suloista syleilyä.

Voidaan siis sanoa, että suhtautumiseni yllätyksiin ei ole suurin vahvuuteni. Sietokykyni rajoja testattiin taas pari päivää sitten kun eräs ystäväni saapui erittäin lyhyellä varoitusajalla vierailulle. Ensin suunnittelin, että laittaisin vain oven turvalukkoon ja olisin hiljaa kunnes ”ystäväni” lähtisi pois oven takaa. Turvalukon ketju olisi kuitenkin kilissyt ja vanhasta lautalattiastakin kuuluu niin kova ääni, että ystäväni olisi saanut tietää minun lymyävän oven takana. En siis voinut muuta kuin avata oven ja tervehtiä kireiden hampaiden läpi.

Seuraavaksi säntäsin keittiööni paniikin vallassa. Jääkaapissa oli kaksi chiliä, puolikas sitruuna ja purkki maitorahkaa. Paniikki paheni. Vihanneslaatikosta vastaan tuli kuitenkin pari punajuuri-suklaakakuista yli jäänyttä punajuurta ja toisaalta löytyi tölkki kikherneitä. Siten syntyi punajuurihummus, joka tunnetaan myös elämäni parhaana hummuksena.

Punajuuret tuovat mahtavaa makeutta ja intensiivisen kaunista sävyä hummukseen. Lisää halutessasi joukkoon myös ripaus hunajaa, joka sopii erinomaisesti yhteen punajuuren kanssa. Tällä räväkän punaisella hummuksella on helppo hurmata yllättävätkin vieraat!

Ainekset:

2 pientä tai keskikokoista punajuurta

1tlk kikherneitä

2 valkosipulin kynttä

1rkl tahini-tahnaa

puolikkaan sitruunan puristettu mehu

(1rkl hunajaa)

1dl oliiviöljyä

0,5dl vettä

suolaa, mustapippuria, cayennepippuria, paprikajauhetta

Ohjeet:

Aloita kuorimalla ja pilkkomalla punajuuret lohkoihin. Paahda punajuuria folioon tiiviisti pakattuna 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia TAI töki huolellisesti haarukalla ja heitä pariksi minuutiksi mikroon jos kiire iskee. Heitä kypsät punajuuret ja huolellisesti huuhdellut kikherneet tehosekoittimeen ja pyöräytä niin, että molempien koostumus rikkoutuu hieman. Lisää vesi, pilkottu valkosipuli, sitruunamehu ja tahini ja pyöräytä uudelleen kunnes neste on imeytynyt. Lisää oliiviöljy ja käsittele tehosekoittimessa kunnes seos on sileä ja kauniin punainen. Mausta makusi mukaan ja nauti esimerkiksi dippinä vihanneksille, salaatin kera tai levitteenä leivän päällä!

Mainokset

2 Comments

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s