Täysjyvä-juustobagelit

bagel

Sallin itselleni kerran vuodessa yhden päivän, jolloin voin käyttää farkkuja. Se päivä oli eilen.

Samalla kävin kesäni ensimmäisillä ja viimeisillä festareilla ja nyt edessä on vain väistämätön: jäähyväiset kesälle. Kesä 2014 oli poikkeuksellisen hienoa aikaa elämässäni. Näin ja koin uskomattomia asioita, opin paljon uutta ja unohdin paljon aiemmin oppimaani.

Kävin Köpiksessä katsomassa Euroviisuja, piipahdin Tel Avivissa hotkimassa baklavaa ja kittaamassa aivan liian makeaa sangriaa kattoterassilla. Seilasin Suomenlinnaan ja Lonnaan ystävieni kanssa piknikeille. Patikoin Sveitsin Alpeilla mykistävän kauniissa vuoristomaisemissa ja opettelin salsatansseja juhannusaattona Zürich-järven veneretkellä.

Kiertelin Como-järven hurmaavia huviloita, olin yksinäinen Luganossa ja vietin laatuaikaa rakkaiden ihmisten kanssa Piemonten huvilalla, tutustuen samalla myös alueen mahtaviin viineihin. Kävin veneilemässä Venetsiassa ja shoppailemassa Milanossa, opettelin skeittaamaan ja pelaamaan koripalloa, rentouduin lapsuuteni maisemissa Raumalla, poimin litratolkulla mustikoita ja opin viimein tekemään marenkia. Valvoin auringonnousuun asti ja kävelin yöllä kotiin ilman kenkiä. Olin nuori ja villi ja vastuuton, mutta en aivan yhtä paljon kuin aiempina kesinä.

Vuodenajan vaihde tuo mukanaan hentoa haikeutta, mutta samalla olen innoissani kaikesta tulevasta. Syksyllä ilma tuntuu puhtaammalta ja voi hengittää vapaammin. Syksyllä voi ottaa rennommin, liikkua hitaammin, juoda punaviiniä kynttilänvalossa ja katsoa mustavalkoelokuvia videoprojektorilla tai kunnella jazzia ja kokeilla uusia harrastuksia ja uusia reseptejä. Olen valmis.

Tänä syksynä bagelit tulevat saamaan suuren roolin keittiössäni. Ensimmäisenä vuorossa ovat nämä herkulliset täysjyväbagelit, jotka saavat miellyttävää lisäpotkua timjamista ja juustosta. Bagelien hienous seisoo kuitenkin siinä, että niiden kanssa vain mielikuvitus on makunautinnon rajana. Täytä nämä kaunokaiset siis omilla suosikeillasi ja nauti herkullisesta syksystä!

Ainekset:

2dl lämmintä vettä

11g kuivahiivaa

1tl hunajaa

1tl suolaa

6dl täysjyvävehnäjauhoja

2 oksaa tuoretta timjamia

100g raastettua juustoa

Ohjeet:

Aloita sekoittamalla hiiva ja hunaja lämpimään veteen. Lisää seuraavaksi suola ja sitten jauhoja pienissä erissä. Sekoita ensin kauhalla ja vaivaa lopulta huolellisesti käsin. Vaivaa lopuksi taikinan joukkoon timjamin lehdet ja anna kohota tunnin ajan.

Jaa taikina kuuteen osaan ja muovaile käsissä palloksi. Litistä pallot ja paina sormi keskiosasta läpi. Pyörittele taikinapalloa sormen ympärillä niin, että reikä kasvaa. Anna rinkeleiden kohota leivinpaperilla kunnes kattilallinen vettä alkaa kiehua.

Keitä rinkeleitä 2 minuuttia, käännä ympäri ja keitä vielä minuutti. Ripottele päälle juustoraastetta ja paista 220-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja tummunut hieman. Nauti esimerkiksi tuorejuuston tai labnehin ja muiden haluamiesi täytteiden kanssa!

Mainokset
Avainsanat: , , ,

3 thoughts on “Täysjyvä-juustobagelit

  1. Jael sanoo:

    Vau mikä kesä!
    Ja juustobagelit,nam:)

    Tykkää

  2. Tita sanoo:

    Hyvältä kuulostavat nuo bagelit. Pitää testata, ovat varmastikin parempia kuin valmiina ostetut.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: