Kotitekoinen sriracha-kastike

sriracha

Sriracha on minulle vielä suhteellisen uusi tuttavuus. Yhteinen taipaleemme alkoi vasta toukokuussa 2013 Los Angelesissa, mutta ensitapaamisesta lähtien olemme olleet erottamaton parivaljakko. Sriracha on löytänyt tiensä mitä erikoisempiin ruokiin keittiössäni ja se on aina tehnyt hyvästä parempaa.

Thaimaalaisesta Sri Racha -kaupungista alkunsa saanut tulinen sriracha-kastike tuo räväkkää lisämakua ruokaan kuin ruokaan. Siihen on myös helppo jäädä koukkuun. Kaikki saattaa alkaa täysin viattomasti, mutta yhtäkkiä sitä huomaa pohtivansa, miltä sriracha maistuisi vaniljajäätelön kanssa tai kahvin joukossa…

Kokeile kuitenkin ensin itämaisten ruokien ja merenelävien kanssa, sujauta pastakastikkeisiin ja keittoihin tai sekoita majoneesin kanssa lumoavan maukkaaksi kastikkeeksi!

Ainekset:

15kpl punaisia chilejä, pilkottuna

5 valkosipulin kynttä, puristettuna

1dl valkoviinietikkaa

0,5dl vettä

2rkl kookospalmusokeria

1rkl hunajaa

Ohjeet:

Aloita sekoittamalla chilit, valkosipulit, sokeri, hunaja ja vesi tehosekoittimessa. Käsittele sileäksi seokseksi ja kaada puhtaaseen lasipurkkiin. Säilytä seosta huoneenlämmössä 3-4 päivää, sekoittaen huolellisesti päivittäin. Fermentointi on valmis kun seos kuplii ja nesteet alkavat erottautua chilimassasta.

Kaada käynyt sriracha-seos siivilän läpi kattilaan, lisää joukkoon etikka ja kiehauta. Keitä kokoon parin minuutin ajan ja anna jäähtyä. Sriracha-kastike säilyy jääkaapissa useamman kuukauden ajan, mutta tämä monikäyttöinen ja herkullinen chilikastike tuskin säilyy edes montaa päivää…

Mainokset

4 Comments

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s