Syksyiset omenasiiderimunkit

omenamunkit

Harva herkku tuo syksyn rikkaita aromeja keittiöön aivan yhtä näyttävästi kuin nämä mahtavan maukkaat omenasiiderimunkit. Ne saavat runsaasti makua kokoon keitetystä omenasiideristä ja paistetuista omenoista. Munkit eivät ole koskaan olleet näin raikkaita ja herkullisia!

Omenamunkit voi toki muotoilla kauniin pyöreiksi, tai niihin voi tökkäistä reiän keskelle ja nimittää donitseiksi. Itse tavoittelin tällä kertaa karun kaunista ulkomuotoa. Brutti ma buoni, italialaiset sanoisivat. Rumia, mutta hyviä. Röpelöisessä ulkomuodossa on myös se miellyttävä bonus, että herkullista siiderikuorrutusta tarttuu siihen enemmän kuin sileään pintaan!

Ainekset:

6 keskikokoista vihreää omenaa, kuorittuna ja kuutioituna

50g voita

0,5dl sokeria

1tl vaniljajauhetta

1tl kanelia

2dl kuivaa omenasiideriä

taikinaan:

2dl lämmintä maitoa

11g kuivahiivaa

2 kananmunan keltuaista

1dl sokeria

50g sulatettua voita

1tl kutakin: vaniljajauhetta, kardemummaa, kanelia, suolaa

n. 6-7dl vehnäjauhoja

kuorrutukseen:

4rkl kuivaa omenasiideriä

4rkl maitoa tai kermaa

250g tomusokeria

1tl vaniljajauhetta

lisäksi: rypsiöljyä paistamiseen

Ohjeet:

Aloita sulattamalla voi kuumalla paistinpannulla. Lisää sekaan sokeri, mausteet ja omenakuutiot ja paista varovaisesti sekoitellen 4 minuutin ajan. Lisää omenasiideri ja anna porista miedolla lämmöllä 8-10 minuuttia, kunnes lähes kaikki neste on kadonnut pannulta.

Valmista munkkitaikina sekoittamalla kuivahiiva lämpimän maidon joukkoon. Lisää seuraavaksi joukkoon kananmunan keltuaiset ja sekoita huolellisesti. Sekoita joukkoon sokeri, voisula ja puolet jauhoista ja sekoita huolellisesti. Lisää taikinan sekaan omenapaistos, sitten loput jauhot ja vaivaa käsin sileäksi taikinaksi. Lisää tarvittaessa vehnäjauhoja pienissä erissä. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä tunnin ajan.

Revi jauhotetuin käsin valmiista taikinasta haluamasi kokoisia ja muotoisia paloja ja paista kuumassa öljyssä kypsäksi. Kääntele munkkeja öljyssä jotta ne eivät tummu liikaa toiselta puolelta ja poista varovaisesti öljystä heti kun ne ovat pinnastaan kauniin ruskeita.

Valmista kuorrutus sekoittamalla kaikki ainekset keskenään kulhossa. Dippaa hieman jäähtyneet munkit kuorrutukseen ja aseta lautaselle hetkeksi, jotta ylimääräinen kuorrutus valuu siististi pois. Nauti syksyn parhaista munkeista!

Mainokset

4 Comments

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s