Rapeat lehtikaalilastut

lehtikaalilastut

Harteillani painaa pitkä liuta heikkouksia, joista suurin on aina ollut rakkauteni rapeita ruokia kohtaan. Ei oikeastaan ole väliä, onko kyse perunalastuista vai hapankorpuista, maissilastuista vai paahdetuista pähkinöistä… Kunhan se rouskuu suussa niin olen onnellinen.

Periaatteessa söisin vaikka aaltopahvia jos se kivasti rouskuisi hampaiden välissä. Ja jos nyt ihan rehellisiä ollaan niin sille lehtikaali vähän maistuukin. Aaltopahville ja ehkä vähän ruoholle ja koivunoksille. Lehtikaalin syöminen on vähän kuin kaatuisi metsässä suu auki.

Paahtamalla lehtikaali kuitenkin luopuu kitkeryydestään ja pistävistä aromeistaan ja sen miellyttävät puolet pääsevät paremmin esille. Eikä tietenkään haittaa, että samalla niistä tulee myös mahtavan rapeita herkkuja.

Kokeile lehtikaalisipsejä simppelisti suolattuna tai viimeistele lempimausteillasi. Kokeile rohkeasti myös villimpiä makuyhdistelmiä!

Ainekset:

250g lehtikaalia

2rkl oliiviöljyä

1tl suolaa

(mausteita, esim. cayennepippuria, kurkumaa, viherpippuria, valkosipulijauhetta…)

Ohjeet:

Poista lehtikaalien paksut varret, revi lehdet hieman pienemmiksi paloiksi ja kuivaa huolellisesti huuhtelun jälkeen.

Pyörittele lehtikaalin lehtiä öljyn ja mausteiden kanssa kulhossa ja hiero öljyä lehtien pintaan tasaisesti. Levitä leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paahda 125-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia, kunnes lehtikaalilastut ovat täysin kuivia ja rapeita. Nauti tuoreena ja rapeana!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s