Mochi – japanilaiset riisileivonnaiset

mochi

Nuorempana suurin unelmani oli tulla näyttelijäksi. Tavallaan olen jo lapsuudesta asti yrittänyt paeta omaa itseäni. Pääsin unelmani kanssa suhteellisen pitkällekin – esiinnyin näytelmälavoilla, lausuin yksittäisiä repliikkejä tv-sarjoissa ja seisoskelin taustalla lukuisissa elokuvissa. Esiinnyin jopa tähtiroolissa lyhytelokuvassa, jota ei koskaan näytetty missään ja juonsin lifestyle-ohjelman pilottijakson, jota mikään tv-kanava ei halunnut ohjelmistoonsa.

Toisin sanoen olin siis melko suuri tähti.

Pieni osa siitä unelmasta elää yhä, ja elokuun lopulla palasinkin valokeilaan tv-mainoksen muodossa. Itseni julkinen nolaaminen ei tunnu enää ollenkaan niin jännittävältä tai palkitsevalta kuin aiempina vuosina, mutta jotain hyvää tästäkin nöyryytyksestä seurasi – varasin nimittäin juuri mainospalkoillani Tokion lennot!

Tokio on ollut yksi suurista unelmistani jo pitkään. Japani tuntuu olevan niin oma maailmansa, samanaikaisesti perinteikäs ja futuristinen, suloinen ja absurdi. Mielessäni pyörivät jo ramen-nuudelit ja sushit ja kaikki muut japanilaiset herkut. Aion ehdottomasti maistaa reissun aikana kaikki 200 erilaista Kit Kat -makua ja jos en sitä tee niin olen epäonnistunut ihmisenä. Sitä odotellessa fiilistelen kuitenkin näillä naurettavan helposti valmistuvilla mochi-palloilla – ja kun Japani on tunnetusti elektroniikan kehto niin tällä kertaa mikroaaltouuni pääsee töihin!

Ainekset:

2dl riisijauhoja

2dl vettä

3,5dl sokeria

0,5dl tomusokeria

lisäksi: tomusokeria käsittelyyn

(matcha-jauhetta, punaista väriainetta)

Ohjeet:

Mochit koostuvat lähinnä riisistä ja sokerista ja sille ne maistuvatkin. Lisää siis mochi-palloihin haluamiasi maku- ja väriaineita. Itse käytin matcha-jauhetta yksissä ja ruusuvettä ja punaista väriainetta toisissa mocheissa.

Sekoita kaikki ainekset keskenään kuumentamista kestävässä kulhossa ja kypsennä mikrossa 3 minuuttia. Sekoita huolellisesti, kypsennä vielä minuutti ja sekoita uudelleen erittäin huolellisesti.

Anna jäähtyä pari minuuttia ja levitä leivinpaperilla antelias annos tomusokeria. Kauho mochi-taikinaa lusikalla tomusokeroidulle alustalle ja pyörittele kämmenissä pieniksi palloiksi.

Voit myös tehdä monenväristä mochi-taikinaa ja pyöritellä niitä sisäkkäin!

Advertisements
Avainsanat: , ,

5 thoughts on “Mochi – japanilaiset riisileivonnaiset

  1. ppe rasa sanoo:

    Hyi mochit maistoin tänää.. kuinka joku voi ees tykätä.

    Tykkää

  2. Soranowa sanoo:

    Vettä on ihan liikaa, koska taikina oli pikemminkin velliä kuin mochi-taikinaa. :/

    Tykkää

  3. Tuuli sanoo:

    Joo ei tullut mochia risellan riisijauhoilla. Velliä vain. Pitää olla spessujauhoja, se olisi ollut kiva mainita reseptissä.

    Tykkää

  4. Tuuli sanoo:

    Perun pahat puheeni. Kolme minuuttia lisää mikrossa muutti koostumuksenbtaikinamaiseksi.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: