Nuorempana suurin unelmani oli tulla näyttelijäksi. Tavallaan olen jo lapsuudesta asti yrittänyt paeta omaa itseäni. Pääsin unelmani kanssa suhteellisen pitkällekin – esiinnyin näytelmälavoilla, lausuin yksittäisiä repliikkejä tv-sarjoissa ja seisoskelin taustalla lukuisissa elokuvissa. Esiinnyin jopa tähtiroolissa lyhytelokuvassa, jota ei koskaan näytetty missään ja juonsin lifestyle-ohjelman pilottijakson, jota mikään tv-kanava ei halunnut ohjelmistoonsa.
Toisin sanoen olin siis melko suuri tähti.
Pieni osa siitä unelmasta elää yhä, ja elokuun lopulla palasinkin valokeilaan tv-mainoksen muodossa. Itseni julkinen nolaaminen ei tunnu enää ollenkaan niin jännittävältä tai palkitsevalta kuin aiempina vuosina, mutta jotain hyvää tästäkin nöyryytyksestä seurasi – varasin nimittäin juuri mainospalkoillani Tokion lennot!
Tokio on ollut yksi suurista unelmistani jo pitkään. Japani tuntuu olevan niin oma maailmansa, samanaikaisesti perinteikäs ja futuristinen, suloinen ja absurdi. Mielessäni pyörivät jo ramen-nuudelit ja sushit ja kaikki muut japanilaiset herkut. Aion ehdottomasti maistaa reissun aikana kaikki 200 erilaista Kit Kat -makua ja jos en sitä tee niin olen epäonnistunut ihmisenä. Sitä odotellessa fiilistelen kuitenkin näillä naurettavan helposti valmistuvilla mochi-palloilla – ja kun Japani on tunnetusti elektroniikan kehto niin tällä kertaa mikroaaltouuni pääsee töihin!
Ainekset:
2dl riisijauhoja
2dl vettä
3,5dl sokeria
0,5dl tomusokeria
lisäksi: tomusokeria käsittelyyn
(matcha-jauhetta, punaista väriainetta)
Ohjeet:
Mochit koostuvat lähinnä riisistä ja sokerista ja sille ne maistuvatkin. Lisää siis mochi-palloihin haluamiasi maku- ja väriaineita. Itse käytin matcha-jauhetta yksissä ja ruusuvettä ja punaista väriainetta toisissa mocheissa.
Sekoita kaikki ainekset keskenään kuumentamista kestävässä kulhossa ja kypsennä mikrossa 3 minuuttia. Sekoita huolellisesti, kypsennä vielä minuutti ja sekoita uudelleen erittäin huolellisesti.
Anna jäähtyä pari minuuttia ja levitä leivinpaperilla antelias annos tomusokeria. Kauho mochi-taikinaa lusikalla tomusokeroidulle alustalle ja pyörittele kämmenissä pieniksi palloiksi.
Voit myös tehdä monenväristä mochi-taikinaa ja pyöritellä niitä sisäkkäin!
Hyi mochit maistoin tänää.. kuinka joku voi ees tykätä.
TykkääTykkää
Olikos oikein tehty?
TykkääTykkää
Vettä on ihan liikaa, koska taikina oli pikemminkin velliä kuin mochi-taikinaa.
TykkääTykkää
Joo ei tullut mochia risellan riisijauhoilla. Velliä vain. Pitää olla spessujauhoja, se olisi ollut kiva mainita reseptissä.
TykkääTykkää
Perun pahat puheeni. Kolme minuuttia lisää mikrossa muutti koostumuksenbtaikinamaiseksi.
TykkääTykkää
Tein näitä, mutta roskiin meni 😦 Olivat niin kauhean makeita, vaikka laitoin desilitran vähemmän sokeria, mitä reseptissä luki. Muuten vaikutti koostumus hyvältä!
TykkääTykkää
Hyvä kun kerroit, itse olin jo heittämässä taikinaa pois ja jättämässä vähän palautetta. Kiitos vielä!
TykkääTykkää
Mitä riisijauhoa käytit, itselläni ei onnistu vaikka kuinka yritän..?
TykkääTykkää
Testasin ensin ohjeen mukaan oli liian vetelää ja jäähtyminen ei auttanut koostumusta. Olivat mikrossa lisä 3min kahteen otteeseen muttei auttanut. toinen kerta vähensin veden 1dl ja sokeriakin vähensin ettei sulaisi nesteeksi niin paljoa, edelleen vetelää. Ei toimi.
TykkääTykkää
Muistaakseni käytin sushi tai puuro riisiä. Perus riisi ei ole tarpeeksi takertuvaa. Parasta olisi oikea mochi-riisi, mutta sitä on vaikea saada.
TykkääTykkää