Makumatkalla maailman ympäri – Helsingin ravintoloissa

makumatkalla

Olen asunut Helsingissä seitsemän vuotta. Nykyään tuntuu jo suhteellisen luontevalta sanoa, että olen helsinkiläinen. Siitä huolimatta joskus tuntuu, että osaan suunnistaa paremmin Lontoon tai New Yorkin kaduilla kuin omassa kotikaupungissani.

helsinki helsinki

Aivan liian usein sitä tulee elettyä ahtaalla alueella ja kuljettua päivä toisensa jälkeen samoja katuja. Tänä syksynä otin itselleni kunnianhimoisen tavoitteen: tutustuisin kotikaupunkiini rohkeasti ja ennakkoluulottomasti ja yhdistäisin samalla kaksi intohimoani, ruoan ja matkailun.

Lähdin makumatkalle maailman ympäri, Helsingin ravintoloissa.

GEORGIA / Café Raffaella (”Pikku-Georgia”), Fredrikinkatu 19

hatsapuri georgialainen ravintola

georgialainen ravintola georgialainen ravintola

Viiskulmassa sijaitsevan pienen ja sympaattisen kahvilan georgialaiset omistaja eivät juurikaan puhu suomea eivätkä liitutaululle kirjoitetut ruokien nimet asiaan perehtymättömälle sano mitään. Sydämellinen vieraanvaraisuus ja lämmin tunnelma rikkoo kuitenkin kaikki kielimuurit ja herkullinen ja autenttinen georgialainen kotiruoka sinetöi nautinnon. Yksi ehdottomista suosikeistani.

PAKISTAN / K2, Iso Roobertinkatu 10

K2

K2 näyttää ulkoa hieman kyseenalaiselta, mutta sisään astuessa – ja varsinkin ravintolan takaosan ruokailusaliin suunnatessa – paljastuu rennon tyylikäs pakistanilainen ravintola, jossa palvelu on mahtavan rehtiä ja rentoa.

Ruoka ei välttämättä näytä kummoiselta, mutta maut ovat ehdottomasti kohdillaan. Ravintolasta löytyy erinomaisia vaihtoehtoja myös kasvissyöjille!

MEKSIKO / Cholo, Lönnrotinkatu 9

cholo

Meksikolaisia ravintoloita on lähivuosina tupsahdellut Helsinkiin kuin sieniä sateella. Helsinki on erittäin onnekas kaupunki siitä, että meillä on jo useampi meksikolainen fine dining -ravintola. Itse suuntasin kuitenkin Choloon, joka on minimaalisen pieni ja mutkattoman autenttinen tacqueria Helsingin ytimessä.

Asiakaspaikkoja ei ole paljoa ja jonoa kertyy helposti, mutta Cholon tacoja kannattaa odottaa!

PERU / Pastor, Erottajankatu 4

pastor helsinki

pastor helsinki

Vastikään avattu Pastor on sellainen ravintola, jollaiseen voisi kuvitella astelevansa sisään vaikka edellämainituissa Lontoossa ja New Yorkissa. Perulainen tunnelma ja ruoka jättäytyvät kevyesti taka-alalle ja ravintolan tähdeksi muodostuu kosmopoliitti tunnelma ja sen houkuttelemat mahdottoman kauniit ja tyylikkäät asiakkaat. Pastorissa silmänruokaa riittäisi vaikka kolmannelle silmälle.

pastor helsinki DSC_0554

JAPANI / Gyosai, Runeberginkatu 40

gyosai

gyosai

gyosai

Gyosai on ehdottomasti Helsingin autenttisin japanilainen ravintola. Tässä pienessä ja tunnelmallisessa ravintolassa pääset maistamaan yksinkertaisia, tuoreita ja erittäin huokeahintaisia susheja ja matcha-teetä.

gyosai gyosai

Gyosaihin sisään astuttuaan tuntuu kuin olisi hypännyt Tähtiportin läpi suoraan tokiolaiseen kuppilaan. Gyosai on aito japanilainen elämys Töölössä.

VENÄJÄ / Saslik, Neitsytpolku 12

saslik

Luolamainen ja sokkeloinen Saslik on räikeä ja äänekäs, riehakas ja hieman pelottava, mutta oudolla tavalla kiehtova. Hullu kuin Venäjä itsekin. Hanuristit viidhyttävät ruokailijoita elävällä musiikilla ja tanssilla. Loppusyksyn karhumenu kannattaa ehdottomasti käydä maistamassa ja ravintolasta ei kannata poistua maistettuaan kuuluisaa uunijäätelöä.

LIBANON / Vivo’s, Malminrinne 2-3 / Iso Roobertinkatu 27

vivo's

Isoroban Vivo’s tarjoaa herkkujaan lähinnä take away -tyylisesti, mutta Kampin ravintolassa libanonilaisista herkuista – ja libanonilaisesta viinistä – pääsee nauttimaan yllättävän hienostuneessa ja rauhallisessa ilmapiirissä. Kana-shawarma-pita on käsittämättömän herkullinen!

MAROKKO / Stoa Cultural Café, Turunlinnantie 1

stoa stoa

Kalliolaisia pitkään puhuttanut Sandron marokkolaishenkinen brunssi olisi varmasti trendikkäämpi valinta listan päättäjäksi, mutta kyseinen brunssi oli yksi elämäni epämiellyttävimmistä kokemuksista jota en voisi suositella edes vihamiehilleni, joten päätin suunnata itään. Itäkeskukseen.

Kulttuurikeskus Stoan Cultural Café nimittäin tarjoaa samojen omistajien ylläpitämässä ravintolassa viikonloppuisin samankaltaista marokkolaista brunssia – täällä tunnelma on kuitenkin huomattavasti rauhallisempi ja raikkaampi kuin Kalliossa.

Makumatkani maailman ympäri oman kotikaupunkini ravintoloissa on avannut silmäni sille, miten paljon mahtavia makuelämyksiä yksi kaupunki voi tarjota. Makumatkani jatkuu ehdottomasti vastaisuudessakin. Tästä eteenpäin lupaan pitää silmäni auki ja eksyä välillä uusillekin nurkille.

3 comments

  1. Kiva makumatka Jerry:) ja huomenna aukeaa Helsinkiin uusi italialainen,vaikka sellaisia on paljonkin,mutta uudi deli on aina kiva;D

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: