Kookoksinen kurpitsakeitto

kookos-kurpitsakeitto

Minulla on ollut lähipäivinä poikkeuksellisen ristiriitainen olo. Yhdeltä kannalta syksy on lempivuodenaikani ja olen erittäin innoissani kauniista ruska-ajasta ja maahan hiljalleen leijuvista keltaisista, punaisista, oransseista vaahteranlehdistä. Odotan innolla tunnelmallisen sateisia syysiltoja kynttilänvalossa, lasi punaviiniä yhdessä kädessä ja mielenkiintoinen kirja toisessa.

Toisaalta en olisi vielä ollenkaan valmis viemään shortsejani talvehtimaan kellarivarastoon, en haluaisi luopua puistopiknikeistä enkä auringonlaskuista rannalla enkä missään nimessä haluaisi laittaa sukkia jalkaan.

Se päivä ei ole enää kaukana kun joudun vastahakoisesti pukemaan sukat jalkaani ensimmäistä kertaa sitten huhtikuun. Siitä huolimatta syksyssä on oikeasti paljon hyvääkin – yhtenä parhaana syyskauden antina ovat ehdottomasti herkulliset ja monipuoliset syysruoat. Tämä kookoksinen kurpitsakeitto sisältää juuri sen verran chilin potkua, että koleampikin syysilma jää muistoksi vain, ainakin hetkeksi. Inkivääri, kurkuma ja valkosipuli pitävät myös huolen siitä, että syysflunssa pysyy kaukana!

Ainekset:

1 pieni kurpitsa, paahdettuna (n. 5dl kypsää kurpitsaa kuorittuna ja kuutioituna)

1 iso sipuli

2 valkosipulin kynttä

1 punainen chili

3rkl oliiviöljyä

sormenpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä, kuorittuna ja pilkottuna

sormenpään kokoinen pala tuoretta kurkumaa, kuorittuna ja pilkottuna

2-3 korianterin vartta (säästä lehdet myöhemmäksi)

8dl kasvislientä

1tlk kookosmaitoa

cayennepippuria, paprikajauhetta, suolaa

lisäksi: korianterin lehtiä, kurpitsansiemeniä, kookosmaitoa tai jogurttia tarjoiluun

Ohjeet:

Aloita paahtamalla kurpitsa kypsäksi 180-asteisessa uunissa (n. 30-40 minuuttia) – näin saat kurpitsasta eniten makua irti. Kuutioi kypsä kurpitsa ja jätä hetkeksi odottamaan kohtaloaan.

Kuullota silputtua sipulia, valkosipulia ja chiliä öljytyssä kattilassa muutaman minuutin ajan, kunnes sipuli muuttuu läpikuultavaksi. Lisää inkivääri ja kurkuma (myös jauhe käy tuoreen sijaan) sekä kurpitsa ja pilkotut korianterin varret. Kaada kasvisliemi kattilaan ja keitä seosta noin 10 minutin ajan miedolla lämmöllä.

Soseuta seos sileäksi, lisää kookosmaito ja kiehauta uudelleen. Maista ja mausta. Tarjoile kookosmaito- tai jogurttiraidalla, kurpitsansiemenillä ja korianterin lehdillä koristeltuna. Kokeile keiton seuralaisena esimerkiksi tätä mehevää maissileipää!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s