”Food Helsinki? HEL YEAH!” – uusi opas ruokamatkailijoille

food helsinki? hel yeah! visit helsinki

Yllä näkyvä ”Food Helsinki? HEL YEAH!” -opas julkaistiin tänään ja minä kävin sen kunniaksi Visit Helsingin järjestämällä pienimuotoisella Helsingin ruokakierroksella.

Ontuvasti otsikoitu opas sisältää häkellyttävän paljon tietoa ravintoloista ja kahviloista, unohtamatta kauppoja tai kioskeja. Se tarjoaa erittäin kattavan katsauksen Helsingin kantakaupungin monimuotoiseen ja ainutlaatuiseen ruokakulttuuriin. Ensisijaisesti ulkomaisille matkailijoille suunnattu opas tarjoaa varmasti myös paikallisille paljon inspiraatiota – ainakin itse löysin oppaasta paljon mielekkäitä ravintoloita, joihin en ole aiemmin vielä ehtinyt!

Erityisen hienoa oppaassa on se, että ökykalliiden ja eksklusiivisten ravintoloiden sijaan opas keskittyy kohtuuhintaisiin ja elämyksellisiin kohteisiin.

A21 helsinki

A21 helsinki

A21 Dining, Kalevankatu 17

Tämänpäiväinen ruokakierros alkoi näyttävästi A21-ravintolassa syksyisten herkkujen parissa. Fine dining -ruoan ja cocktailien paritukseen keskittyvä ravintola tarjoaa rohkeita ja omaperäisiä makuyhdistelmiä, samalla kuitenkin suomalaisen ruokakulttuurin ja makumaailman perinteitä kunnioittaen.

Syysmenun maistiaiset ja niiden cocktail-paritukset olivat erittäin hyviä ja herättivät myös kaltaisessani vannoutuneessa viininlipittäjässä hennon poltteen hyviä cocktaileja kohtaan.

 

 

 

 

helsinki

café köket

Café Köket, Aleksanterinkatu 16-18

Seuraava pysähdys ruokakierroksella oli Senaatintorin kupeessa sijaitseva sympaattinen ja soma Café Köket. Kahvilan yhteydessä on hulppeat tilat, joita on mahdollisuus vuokrata myös yksityistilaisuuksia varten. Tiistaisin klo 08 kahvilaan kannattaa suunnata urbaanille meditaatioaamiaiselle! 10 euron hinta sisältää 30 minuutin meditaation ja aamiaisen!

helsinki

Good Life Coffee, Kolmas Linja 17

good life coffee

good life coffee helsinki

Illan viimeinen pysäkki oli kotoisa ja lämminsydäminen Good Life Coffee -kahvila ja kahvitasting. Itse kun en juo kahvia juuri koskaan niin olin tastingin päätyttyä hyperaktiivinen ja tärisen vielä tätä kirjoittaessani. Kahvin ystäville paikkaa voi kuitenkin suositella lämmöllä. Itse suuntaan tänne ehdottomasti uudelleen, mutta ensi kerralla pysyttelen ehkä teessä.

Helsinki on täynnä toinen toistaan mahtavampia pysähdyspaikkoja. Tutustu muutamiin muihin aiemmassa kirjoituksessani ”Makumatkalla maailman ympäri – Helsingin ravintoloissa” ja tutustu uuteen matkaoppaaseen pdf-versiona tai hae itsellesi Helsingin matkailuneuvontapisteestä huomattavasti kätevämpi paperiversio!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: