Georgialainen khachapuri

khatchapuri

Khachapuri tai hatsapuri on georgialainen perinneherkku, jonka yleisin versio on kaukaisesti pizzaa muistuttava pyöreä juustopiiras. Georgialaisen ruoan vietyä sydämeni kertaheitolla haaveilin pitkään kotikokeilusta georgialaisten makujen parissa. Lopulta päädyin valmistamaan khachapuri adjaruli -nimistä, veneen muotoon tehtyä ja kananmunalla viimeisteltyä piirasta.

Tämä herkku ei sisällä juuri mitään muuta kuin juustoa, mutta jos nyt rehellisiä ollaan niin mitä muuta sitä ihminen tarvitseekaan? Sulanut juusto tekee kaikesta parempaa!

Ainekset:

2dl lämmintä vettä

11g kuivahiivaa

hyppysellinen sokeria

2rkl oliiviöljyä

n. 2,5dl vehnäjauhoja

n. 2,5dl ohrajauhoja

100g fetajuustoa

100g kermajuustoa

100g alppijuustoa

1-2rkl kermaa

1rkl oliiviöljyä

hyppysellinen muskottipähkinää

1 kananmuna

Ohjeet:

Aloita valmistamalla pohja. Sekoita hiiva ja sokeri lämpimään veteen ja anna olla pari minuuttia rauhassa. Sekoita huolellisesti, lisää joukkoon oliiviöljy ja lopuksi jauhot pienissä erissä. Vaivaa taikina sileäksi ja muotoile 30 minuutin kohotuksen jälkeen soutuveneen muotoon.

Murusta feta ja raasta muut juustot. Sekoita juustojen joukkoon kerma ja oliiviöljy sekä muskottipähkinä ja levitä seos tasaisesti pohjan päälle. Paista 240-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Riko kananmuna piiraan päälle ja jatka paistamista vielä 5 minuutin ajan. Nauti kuumana sellaisenaan tai kokeile keittojen tai pataruokien seuralaisena!

Advertisements
Avainsanat: , , ,

5 thoughts on “Georgialainen khachapuri

  1. Jael sanoo:

    Khachapuri on tosi hyvää:) En tiedä jos huomasit kun olit täällä että Tel Avivissa on aika montakin georgialaiseen ruokaan keskittynyttä paikkaa,joten tuollaista löytää aika helpolla.Mutta taidan tehdä ehkä itse seuraavalla kerralla;D

    Tykkää

    • Pakko myöntää, että georgialaiset ravintolat on jäänyt Tel Avivin visiiteillä kyllä täysin huomioimatta… Siellä on niin paljon hyvää ruokaa ettei millään ehdi kaikkea syödä!

      Tykkää

  2. Anja Tuomisto sanoo:

    Khatchapuri on tosi hyvää tein tällä ohjeella itse. olen käynyt vanhassa Gruusiassa monta
    kertaa ja syönyt tätä Tbilisissä ja Suhumissa.
    Israeliin en lähtisi suurin surminkaan. en pidä tällsisesta miehittäjästä ja sotarikollisvaltiosta

    Tykkää

  3. Henri Rossi sanoo:

    Olen katsellut nyt eri hatsapuri-reseptejä oltuani viime syksynä Georgiassa. Tämä vaikuttaa eniten sen tyyliseltä, miltä parhaimmat paikalliset hatsapurit.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: