Kotitekoinen graavilohi

graavilohi kotitekoinen

Kalan graavaaminen kotioloissa saattaa kuulostaa vaativalta ja pikkutarkalta puuhastelulta, johon vain kunnianhimoisimmat kotikokit uskaltavat ryhtyä. Todellisuudessa graavilohi kuitenkin valmistuu kotikeittiössä erittäin helposti ja vaivattomasti, ilman erityisvälineitä.

Herkullinen kotitekoinen graavilohi vaatii vain tuoretta lohta, hieman suolaa ja hitusen motivaatiota. Samalla metodilla voi luonnollisesti graavata myös muita kaloja. Erityisesti graavattu siika on mielestäni erittäin herkullista vaihtelua lohelle.

Ainekset:

500g lohta

2-3rkl karkeaa merisuolaa

(tilliä, sitruunankuorta)

Ohjeet:

Aloita ripottelemalla lohifileen päälle runsaasti karkeaa merisuolaa ja halutessasi hieman revittyä tilliä ja raastettua sitruunankuorta. Voit lisätä myös muita mausteita oman makusi mukaan. Leikkaa filee keskeltä poikki ja aseta palat päällekkäin liha lihaa vasten. Pakkaa tiiviisti folioon ja sen jälkeen vielä muovikelmuun. Graavaa jääkaapissa noin 24 tuntia.

Pyyhi graavautuneen lohen pinnasta suola ja tilli huolellisesti pois. Leikkaa graavilohi terävällä veitsellä mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja nauti esimerkiksi paahdetun ruisleivän päällä!

Resepti on julkaistu alunperin helmikuussa 2014 osoitteessa antonanton.fi.

Mainokset

1 Comment

  1. Graavilohi on niin hyvää! Joskus harvoin ostan täällä pienen lohifileen graavaamista varten,mutta harvoin,koska se on täälläpäin aika suolaisen hintaista,muuten tekisin sitä joka viikko!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s