Syntymäpäiväni tekee minut aina jotenkin poikkeuksellisen mietteliääksi. Tänä vuonna ajatuksissani ovat pyörineet (kakkujen lisäksi) unelmat ja niiden toteutuminen. Vuosien kertyessä olen hiljalleen alkanut ajatella, että ehkä joidenkin unelmien on tarkoitus pysyä unelmina. Olen oppinut hyväksymään sen, että oman elämäni huippu saattaa olla matalampi kuin ennen ajattelin.
Olen kuitenkin erittäin onnellinen ja erittäin tyytyväinen elämääni sellaisena kuin se on. Ajoittain ajattelen, että onnellisuus ja tyytyväisyys ovat kuitenkin omalla tavallaan vaarallisia, sillä niiden vuoksi ei aina jaksa pyristellä riittävän voimakkaasti eteenpäin ja ylemmäs. Kunnianhimoni ja mukavuudenhaluni ovat vahvassa ristiriidassa keskenään.
Tänä vuonna olen siis syntymäpäivälahjaksi itselleni luvannut unelmoida aina vain paremmasta. Unelmointikyvystä itse kunkin kannattaa pitää kynsin hampain kiinni ihan sinne vanhoille päiville asti. Ei ole edes niin tärkeää, mistä unelmoi. Kunhan unelmoi. Jos ei muuta keksi niin aina voi unelmoida kermaisasta juustokakusta!
Ainekset:
250g Digestive-keksejä, murskattuna
100g sulatettua voita
täyte:
800g maustamatonta tuorejuustoa
250g rasvatonta maitorahkaa
2dl sokeria
2rkl maissijauhoja
2rkl vehnäjauhoja
5 kananmunaa
1dl kermaa
1 sitruunan raastettu kuori
hyppysellinen muskottipähkinää
oman maun mukaan vaniljaa
kuorrutus:
250g smetanaa
3rkl sokeria
1tl vaniljajauhetta
Ohjeet:
Aloita valmistamalla pohja: murskaa digestive-keksit huolellisesti ja sekoita yhteen sulatetun voin kanssa. Lisää hieman voita jos seos on liian kuiva tai murusta pari keksiä lisää jos se tuntuu liian kostealta. Painele valmis pohja voidellun kakkuvuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti ja siirrä jääkaappiin odottamaan täytettä.
Sekoita tuorejuusto, maitorahka, sokeri ja jauhot huolellisesti yhteen. Vatkaa kananmunat joukkoon yksitellen. Lisää sitruunan raastettu kuori, kerma ja mausteet ja sekoita varovaisesti. Älä vatkaa taikinaa liikaa enää tässä vaiheessa.
Kaada valmis täyte kakkupohjan päälle, tasoita nuolijalla tai veitsellä mahdollisimman sileäksi ja paista 180-asteisessa uunissa 10 minuttia. Laske sitten uunin lämpö 140-asteiseksi ja jatka paistamista noin 80 minuuttia. Uuneissa saattaa olla eroja, etkä halua ylikypsää juustokakkua, joten ala kurkistella uuniin jo tunnin paikkeilla säännöllisin väliajoin. Valmiin kakun tulisi olla kiinteä reunoilta, mutta hieman hyllyvä keskeltä.
Sekoita smetana, sokeri ja vanilja huolellisesti yhteen ja levitä uunista tulleen kuuman kakun päälle tasaiseksi kerrokseksi. Laita kakku vielä takaisin uuniin 10-15 minuutiksi. Kierrä veitsen kanssa kakun reunat heti kun otat sen uunista, jotta kakku ei tartu vuokaan jäähtyessään.
Anna jäähtyä useamman tunnin ajan tai jopa yön yli. Tarjoile esimerkiksi marjojen tai hedelmien kera ja nauti!
Olet aina niin ihanasti positiivinen:) Never stop dreaming! Minäkin unelmoin aina Etelä-Amerikasta ja pääsin sinne jopa asumaan muutamaksi vuodeksi.
Ja ihana kakku;nothing beats a real NY cheesecake ;D
TykkääTykkää
Vaikka joskus olisi huonompikin päivä niin parempi se on nauraa kuin itkeä! Ja tällainen kakku kyllä pelastaa harmaimmankin päivän…
TykkääTykkää
Nyt näyttää kyllä aivan täydelliseltä juustokakulta, mikä rakenne. ❤
TykkääTykkää
En ole täysin varma, uskonko edes täydellisyyteen, mutta tämä kakku on ainakin niin lähellä sitä kuin vain voi olla!
TykkääTykkää
pörfekto! bravo! jonkinmoisen juustokakkusen meinaan ittekin viikonloppuna pyöräyttää, on ne vaan hyviä :P~ tota kuorrutetta tarttee koklaa joskus, en oo koskaan tommost tehny.
TykkääTykkää
Tuo pieni smetanakuorrutus antaa kivaa makua ja koostumusta, tekee juustokakusta entistäkin paremman!
TykkääTykkää
Aivan ihanan näköinen juustokakku, tällaista kun sais…
TykkääTykkää
Siitä vaan itse tekemään niin saat – on ehdottomasti vaivan arvoista!
TykkääTykkää