Täydellinen juustokakku: New York Cheesecake

new york cheesecake juustokakku

Syntymäpäiväni tekee minut aina jotenkin poikkeuksellisen mietteliääksi. Tänä vuonna ajatuksissani ovat pyörineet (kakkujen lisäksi) unelmat ja niiden toteutuminen. Vuosien kertyessä olen hiljalleen alkanut ajatella, että ehkä joidenkin unelmien on tarkoitus pysyä unelmina. Olen oppinut hyväksymään sen, että oman elämäni huippu saattaa olla matalampi kuin ennen ajattelin.

Olen kuitenkin erittäin onnellinen ja erittäin tyytyväinen elämääni sellaisena kuin se on. Ajoittain ajattelen, että onnellisuus ja tyytyväisyys ovat kuitenkin omalla tavallaan vaarallisia, sillä niiden vuoksi ei aina jaksa pyristellä riittävän voimakkaasti eteenpäin ja ylemmäs. Kunnianhimoni ja mukavuudenhaluni ovat vahvassa ristiriidassa keskenään.

Tänä vuonna olen siis syntymäpäivälahjaksi itselleni luvannut unelmoida aina vain paremmasta. Unelmointikyvystä itse kunkin kannattaa pitää kynsin hampain kiinni ihan sinne vanhoille päiville asti. Ei ole edes niin tärkeää, mistä unelmoi. Kunhan unelmoi. Jos ei muuta keksi niin aina voi unelmoida kermaisasta juustokakusta!

Ainekset:

250g Digestive-keksejä, murskattuna

100g sulatettua voita

täyte:

800g maustamatonta tuorejuustoa

250g rasvatonta maitorahkaa

2dl sokeria

2rkl maissijauhoja

2rkl vehnäjauhoja

5 kananmunaa

1dl kermaa

1 sitruunan raastettu kuori

hyppysellinen  muskottipähkinää

oman maun mukaan vaniljaa

kuorrutus:

250g smetanaa

3rkl sokeria

1tl vaniljajauhetta

Ohjeet:

Aloita valmistamalla pohja: murskaa digestive-keksit huolellisesti ja sekoita yhteen sulatetun voin kanssa. Lisää hieman voita jos seos on liian kuiva tai murusta pari keksiä lisää jos se tuntuu liian kostealta. Painele valmis pohja voidellun kakkuvuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti ja siirrä jääkaappiin odottamaan täytettä.

Sekoita tuorejuusto, maitorahka, sokeri ja jauhot huolellisesti yhteen. Vatkaa kananmunat joukkoon yksitellen. Lisää sitruunan raastettu kuori, kerma ja mausteet ja sekoita varovaisesti. Älä vatkaa taikinaa liikaa enää tässä vaiheessa.

Kaada valmis täyte kakkupohjan päälle, tasoita nuolijalla tai veitsellä mahdollisimman sileäksi ja paista 180-asteisessa uunissa 10 minuttia. Laske sitten uunin lämpö 140-asteiseksi ja jatka paistamista noin 80 minuuttia. Uuneissa saattaa olla eroja, etkä halua ylikypsää juustokakkua, joten ala kurkistella uuniin jo tunnin paikkeilla säännöllisin väliajoin. Valmiin kakun tulisi olla kiinteä reunoilta, mutta hieman hyllyvä keskeltä.

Sekoita smetana, sokeri ja vanilja huolellisesti yhteen ja levitä uunista tulleen kuuman kakun päälle tasaiseksi kerrokseksi. Laita kakku vielä takaisin uuniin 10-15 minuutiksi. Kierrä veitsen kanssa kakun reunat heti kun otat sen uunista, jotta kakku ei tartu vuokaan jäähtyessään.

Anna jäähtyä useamman tunnin ajan tai jopa yön yli. Tarjoile esimerkiksi marjojen tai hedelmien kera ja nauti!

Yksi kommentti

  1. Olet aina niin ihanasti positiivinen:) Never stop dreaming! Minäkin unelmoin aina Etelä-Amerikasta ja pääsin sinne jopa asumaan muutamaksi vuodeksi.
    Ja ihana kakku;nothing beats a real NY cheesecake ;D

    Tykkää

  2. Nyt näyttää kyllä aivan täydelliseltä juustokakulta, mikä rakenne. ❤

    Tykkää

  3. pörfekto! bravo! jonkinmoisen juustokakkusen meinaan ittekin viikonloppuna pyöräyttää, on ne vaan hyviä :P~ tota kuorrutetta tarttee koklaa joskus, en oo koskaan tommost tehny.

    Tykkää

  4. marika

    Aivan ihanan näköinen juustokakku, tällaista kun sais…

    Tykkää

Jätä kommentti