Tervehdys Lontoosta: Fish & Chips

fish & chips

Pahoittelen pitkäksi venähtänyttä hiljaisuuttani. Palasin juuri mahtavalta Lontoon reissulta, mutta toistaiseksi vain fyysisesti. Henkisesti koen olevani yhä Lontoon sateisilla ja eläväisillä kaduilla, tai vähintään jossain välimaastossa. Mitä hienompi matka, sitä pidempään siitä toipuminen kestää.

Avaudun lähipäivinä varmasti liikaakin matkastani, mutta vielä energiani ei riitä kameraan kertyneen 400 kuvan selailuun tai lajitteluun. Odotellessa tulevaa valokuvaryöpytystä Lontoon tunnelmiin voi kuitenkin virittäytyä tällä omalla versiollani brittien perinneherkusta, fish & chipsistä.

Ainekset:

500g valkoista kalaa (turska toimii erinomaisesti)

1,5dl vehnäjauhoja

0,5dl maissijauhoja

2dl ale-olutta (tai maitoa)

2 kananmunan valkuaista

hyppysellinen kutakin: suolaa, valkopippuria, cayennepippuria

1 iso bataatti

rypsiöljyä friteeraamiseen

Ohjeet:

Paloittele kala haluamasi kokoisiin paloihin. Voit leikitellä myös monen muotoisilla ja kokoisilla paloilla.

Sekoita jauhot, olut tai maito, kananmunan valkuaiset sekä mausteet keskenään kulhossa ja vatkaa kunnes seos on täysin sileä. Dippaa kalat huolellisesti taikinaan ja friteeraa sitten kuumassa öljyssä noin 5-6 minuuttia, kunnes pinta tummuu kauniisti. Valmiit kalapalat ovat täydellisen kypsiä ja mureita sisältä ja saavat suojakseen miellyttävän rapean kuoren.

Kuori ja pilko bataatit tasapaksuiksi tangoiksi. Friteeraa kuumassa öljyssä noin 6-8 minuuttia ja suolaa välittömästi öljystä poimittuasi. Tarjoile sitruunalohkojen ja tartar-kastikkeen kera.

Mainokset

2 Comments

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s