Vaniljainen viherpippurikakku

vanilja-viherpippurikakku

En ole hullu. Tiedän, että tuo on juuri jotain sellaista, mitä hullu ihminen sanoisi, mutta en oikeasti ole hullu. Ja tällä kertaa tuntuu siltä, että on pakko ensin todeta tuo.

Ymmärrän nimittäin, että vanilja ja viherpippuri eivät ole sellainen yhdistelmä, joka automaattisesti saa jokaiselle veden kielelle tai joka edes kuulostaisi paperilla toimivalta. Käytännössä ne muodostavat kuitenkin mahtavan makuyhdistelmän, joka kuljettaa maistajansa upeille uusille poluille.

”Tämän ei pitäisi olla hyvää” pilkahtaa helposti mieleen, mutta niin se vaan on. Todella hyvää.

Ainekset:

3 kananmunaa

3dl sokeria

1tl vaniljajauhetta

1 sitruunan raastettu kuori

puolikkaan sitruunan puristettu mehu

100g sulatettua voita

1dl maustamatonta jogurttia

n. 4dl vehnäjauhoja

1tl kutakin: leivinjauhetta, ruokasoodaa

1tl murskattua viherpippuria

kuorrutukseen:

125g tomusokeria

2rkl maitoa

puolikkaan sitruunan puristettu mehu

rouhittua viherpippuria

Ohjeet:

Aloita vatkaamalla kananmunat ja sokeri sekä vanilja huolellisesti yhteen. Lisää seuraavaksi sitruunan kuori ja mehu, voisula sekä jogurtti ja sekoita huolellisesti. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset taikinaan pienissä erissä varovaisesti sekoittaen.

Kaada valmis taikina voideltuun kakkuvuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes kakun keskiosaan työnnetty tikku irtoaa puhtaana.

Valmista kuorrutus sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Kaada kuorrutus jäähtyneen kakun päälle ja viimeistele rouhitulla viherpippurilla.

Advertisements
Avainsanat: ,

4 thoughts on “Vaniljainen viherpippurikakku

  1. Jael sanoo:

    MInulle tuo yhdistelmä kuulostaa hyvälle:) Ja muutenkin sellainen tämä kakku:)

    Tykkää

  2. Antti sanoo:

    Onkohan tämä minkä kokoiseen vuokaan tehty? Mulla olisi 18 cm irtopohjavuoka jossa myös about kuvan mallin mukainen torvipohja, ja näin hämärän (vaikkakin houkuttavan) kakun mieluusti pienessä koossa tekisin ensimmäistä kertaa testatessa. Osaaminen vain ei ihan veny arvioimaan tuon tilavuutta, kun mietin että pitäisikö skaalata kolmanneksen pienemmäksi vaiko ei.

    Tykkää

    • Itse käytän useimmiten 22 cm irtopohjavuokaa, mutta uskoisin tämän reseptin käyvän muokkaamattomana siihen hieman pienempäänkin. Itselläni tämä kakku oli nimittäin melko matala rinkula, siinä pienemmässä saisit korkeamman kaunottaren aikaiseksi!

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: