Pähkinäinen hunajakakku

hunajakakku

Huomaan olleeni lähipäivinä harvinaisen vähäsanainen. Se ei kuitenkaan johdu siitä, ettei minulla olisi mitään sanottavaa. Ei, pääni on täynnä sanomattomia sanoja. Olen vain ollut viimeisen kuukauden ajan mahdottoman kiireinen, ensin neljässä eri maassa seikkaillen ja viimeisen viikon ajan tulevaa kotiani remontoiden.

Kyllä, minulla on muutto edessä. Nyt jo niin lähellä edessä, että nenänpäätä alkaa kutittaa. Uusi asunto on vaatinut erittäin paljon työtä, ja on vieläkin keskeneräinen taideteos, mutta hiljalleen tämän synkän tunnelin päässä alkaa näkyä valoa. Sunnuntaina pääsen jo ottamaan varovaisia ensimmäisiä askeliani uudessa keittiössä.

Vielä pitää kuitenkin jaksaa muutama remonttireiska-päivä. Ei tässä tosin valittamista ole, kunhan pitkän päivän päätteeksi saa palan mehevän hunajaista kakkua ja lupauksen paremmasta huomisesta.

hunajakakku

Ainekset:

3 kananmunaa

1dl sokeria

1dl rypsiöljyä

1dl hunajaa

1dl vehnäjauhoja

1dl mannasuurimoita

100g mantelijauhetta

1tl leivinjauhetta

hyppysellinen suolaa, neilikkaa ja muskottipähkinää

1 sitruunan raastettu kuori

kuorrutukseen:

125g tomusokeria

puolikkaan sitruunan puristettu mehu

(kylmää vettä tarvittaessa)

1rkl hunajaa

lisäksi: pähkinärouhetta

Ohjeet:

Aloita vatkaamalla kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää öljy ja hunaja ja sekoita huolellisesti. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset taikinaan varovaisesti ja sekoita lopuksi joukkoon vielä sitruunan raastettu kuori. Kaada voideltuun kakkuvuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa noin 35 minuutin ajan, kunnes kakun keskiosaan työnnetty tikku irtoaa puhtaana.

Valmista kuorrutus sekoittamalla tomusokeri, sitruunamehu ja hunaja huolellisesti yhteen. Lisää hieman kylmää vettä jos kuorrutus on liian kiinteä. Kaada jäähtyneen kakun päälle, viimeistele pähkinärouheella (varsinkin pistaasit antavat kakulle kivaa sävyä) ja nauti!

Advertisements
Avainsanat: ,

One thought on “Pähkinäinen hunajakakku

  1. Jael sanoo:

    Herkulliselta näyttää! En tosin ole hunajakakkujen ystävä (niitä syödään täällä uutena vuotena eli syksyn puolella) mutta tuo näyttää ihan hyvältä.
    Ja onnea uuteen kotiin ja kivutonta muuttoa Jerry!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: