Porkkanakakku-juustokakku

porkkanakakku-juustokakku

Tänä cronitsien (croissant + donitsi) ja cuffinsien (cookie + muffini) herkullisena aikakautena on melko selkeää, että kaksi hyvää asiaa on paljon parempi kuin yksi hyvä asia. Siitä ajatuksesta syntyi myös tämä mehevän ja mausteisen porkkanakakun sekä raikkaan ja kermaisan juustokakun herkullinen liitto.

Älykkäämpi ihminen olisi keksinyt yhdistelmälle vielä jonkun nokkelan nimenkin, mutta minä olen jo aikoja sitten hyväksynyt, että suurin lahjani on olemattoman älykkyyteni sijaan kaunis ulkomuotoni. Minulla on sitä paitsi ollut tässä nyt kiire tätä kakkua syödessä.

Ainekset:

Porkkanakakku

1 kananmuna

1dl tummaa ruokosokeria

75g sulatettua voita

1dl vehnäjauhoja

3rkl pellavansiemenrouhetta

1tl leivinjauhetta

puolikas tl kutakin: kanelia, neilikkaa, kardemummaa, muskottipähkinää, inkivääriä, vaniljaa

150g porkkanoita, hienona raasteena

puolikkaan sitruunan raastettu kuori

Juustokakku

400g tuorejuustoa

125g rasvatonta maitorahkaa

1dl sokeria

2 kananmunaa

1rkl maissijauhoja

puolikkaan sitruunan raastettu kuori

hyppysellinen muskottipähkinää, jauhettua inkivääriä ja vaniljaa

Ohjeet:

Aloita valmistamalla porkkanakakku. Vatkaa kananmuna ja sokeri huolellisesti yhteen. Lisää voisula, sitten keskenään sekoitetut kuivat ainekset ja lopuksi taittele joukkoon porkkanaraaste ja sitruunan kuori.

Valmista seuraavaksi juustokakku. Sekoita tuorejuusto, maitorahka ja sokeri kuohkeaksi seokseksi. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen. Sekoita lopuksi joukkoon maissijauhot, sitruunan raastettu kuori sekä mausteet.

Kaada molempia taikinoita vuorotellen voidellun kakkuvuoan keskiosaan – näin saat aikaiseksi kauniin marmoriseoksen kahdesta eri kakusta. Sotke halutessasi lopuksi kakun pintaa veitsellä niin, että kaksi eri kakkutaikinaa sekoittuvat keskenään.

Paista 180-asteisessa uunissa 10 minuuttia, laske sitten lämpötila 150 asteeseen ja paista noin 50-60 minuuttia, kunnes kakku tummuu hieman reunoilta ja tuntuu kiinteältä kosketettaessa. Vedä veitsi vuoan reunoja pitkin jotta kakku jäähtyessään ja vetäytyessään ei jää reunoihin kiinni ja repeä liiallisesti.

Tämä kakku paranee ehdottomasti ikääntyessään, joten se kannattaa tehdä päivää tai kahta ennen toivottua herkutteluhetkeä!

Mainokset

2 Comments

  1. Päivitysilmoitus: #4weeksout | Kia Rantalainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s