Mustikkamaito

mustikkamaito

Minulla on vielä kasapäin kerrottavaa Tokion seikkailuistani ja päässä pyörii tusinoittain ideoita japanilaista henkeä huokuviin herkkuihin. Ei ole kuitenkaan tarkoitukseni, että tästä tulisi jonkinlainen japanilaiseen ruokaan keskittyvä blogi, joten keskitytään ihan pieneksi hetkeksi johonkin supisuomalaiseen: mustikkamaitoon.

Suomalaisempia raaka-aineita on vaikea keksiä, ja väritkin ovat kuin Suomen lipussa konsanaan.

Mustikkamaito on (kuulemma) perinteinen suomalainen herkku, ja se on varmasti monille tuttu lapsuudesta. Omaan tietoisuuteeni se tuli vasta viime kesänä kun Helsingissä pyöri fillarikoju, josta myytiin mustikkamaitoa. Koko kesän ajattelin, että ”seuraavalla kerralla kojun ohittaessani ostan tuollaisen mustikkamaidon”, mutta se maaginen seuraava kerta ei koskaan toteutunut. Oli siis pakko ottaa ohjat omaan käteen ja tehdä itse mustikkamaitoa. Se on onneksi helppoa – mustikoita ja maitoa lasiin ja hieman kardemummaa päälle. Helppoa ja herkullista!

Ainekset:

0,5dl mustikoita (mieluiten suoraan pakastimesta)

1,5dl kylmää maitoa

hyppysellinen kardemummaa

Ohjeet:

Heitä kohmeiset mustikat lasin pohjalle ja kaada päälle maito. Viimeistele kardemummalla ja nauti.

Advertisements
Avainsanat:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: