Kotitekoinen Wiener Nougat

kotitekoinen wiener nougat

Olen aina rakastanut matkustamista ja olen aina rakastanut makeisia. Aikoinaan nämä kaksi suurta intohimoa yhdistyivät yhdessä käsittämättömän maukkaassa herkussa: Wiener Nougat.

Nykyään niitä saa mistä tahansa ja koska tahansa, mutta 90-luvun lapsesta tuntui aikanaan siltä kuin niitä olisi ollut tarjolla vain ja ainoastaan matkalle lähtiessä. Vielä vuosikymmeniä myöhemmin Wiener Nougat -rasiat kuiskailevat yhä nimeäni seireenin elkein lentokenttäkaupassa ja lentokoneissa. Miellän yhä nämä suussasulavat herkut uuden seikkailun alkulaukaukseksi ja ne ovat yhä suosikkimakeisiani. Yksi asia on kuitenkin muuttunut. Nykyään valmistan ne itse.

Ainekset:

250g pehmeää nougatia (esim. Maraboun Dubbel Nougat –patukat)

200g maitosuklaata

200g mantelilastuja

Ohjeet:

Pilko suklaa ja nougat-patukat, sulata varovaisesti mikrossa tai vesihauteessa, ja sekoita keskenään tasaiseksi taikinaksi. Lisää mantelilastut seokseen ja kaada leivinpaperilla päällystettyyn neliskulmaiseen vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään tunti. Leikkaa haluamasi kokoisiin paloihin ja nauti!

Yksi kommentti

  1. OI nam,sinä olet varsinainen makeisvelho;D

    Tykkää

  2. Tätähän pitää kokeilla, tosi näppärän oloinen ohje. 🙂

    Tykkää

  3. Wiener Nougat on yksi minunkin ehdottomia suosikkejani (eli tätä ei pidä kokeilla, kun sitä tulee sitten syötyä ihan liikaa…) 😉

    Tykkää

  4. Meidän perheellä on, hassua kyllä, myös tapana ostaa lentokentältä mukaan Wiener Nougat-pakkaus, kun lähdemme reissuun. Vähän kuin muilla se ruisleipä. Jouluna aloin epäilemään, että ainakin kaupassa myytävät pakkaukset ovat pienentyneet, mutta ehkä vajeen saa paikattua tällä reseptillä 😛

    Tykkää

  5. Jaana

    Ei ole tullut mieleenkään että Wienernougattiakin voisi tehdä itse. Nyt on kyllä pakko kokeilla…

    Tykkää

Jätä kommentti