Hieman erilainen joulu

malta comino

Olen huomannut, että mitä ilmeisimmin ruokabloggaajien yleisenä velvollisuutena on koko joulukuun ajan hehkuttaa joulu-sitä ja joulu-tätä. Huomaan laiminlyöneeni tätä velvollisuutta.

malta comino

malta comino

malta comino

Onneksi en ole koskaan ajatellutkaan itseäni ruokabloggaajana. Olen enemmänkin elämäntapataiteilija.

En ole koskaan pitänyt joulusta. En ainakaan siitä joulusta, jota enemmistö kansasta tuntuu viettävän. Amerikkalaisten jouluelokuvien ja Mariah Careyn joululaulujen vetovoimaa en voi kiistää, mutta todellisuudessa joulu on aina tuntunut minusta stressaavalta. Se on tuntunut velvollisuudelta.

Uskonnollinen kasvatukseni ja tähänastiset jouluni ovat aina olleet hieman erilaisia. En ole minkään uskontokunnan jäsen, enkä vieläkään täysin ymmärrä organisoitua uskontoa tai sen tarkoitusta. Monissa uskonnoissa on kuitenkin paljon hyvää. Skientologien kirkolla Los Angelesissa saa viikonloppuisin brunssiakin.

Minulle ei lapsena puhuttu joulupukista, meillä ei koskaan ollut koristeltua joulukuusta eikä kasoittain lahjoja eikä meillä todellakaan kuunneltu joululauluja tai rakennettu piparkakkutaloja.

Sen sijaan meillä oli omat perinteemme, ja on yhä. Suurin osa jouluistani on kulunut ulkomailla, uusissa maisemissa ja uusissa seikkailuissa. Siellä keräämäni elämykset ja muistot ovat olleet paljon suurempia lahjoja kuin ne tavarat, joista olen mahdollisesti vuosien varrella jäänyt paitsi.

malta comino

malta gozo

Rehellisyyden nimissä todettakoon kuitenkin, että sain tänä vuonna joululahjoja. Todella hienoja joululahjoja. Katsoin jouluaattona Yksin kotona -elokuvan ja söin paljon suklaata. Tein sellaisia pieniä jouluisia juttuja. Tänä vuonna tein sen merellisellä Maltalla. Se oli hieman erilainen joulu. Minun näköiseni joulu.

malta

malta

malta comino

Talvinen Välimeri on erittäin rentouttava kohde rauhalliseen oleskeluun. Sesongin ulkopuolella ihmisiä on huomattavasti vähemmän ja kaikkialla on tilaa olla ja hengittää.

Vietin viikon veneillen Maltalla saarelta toiselle, patikoiden vehreillä kukkuloilla ja melankolisia romaaneja rantakallioilla lueskellen. Kuuntelin Disclosurea, katsoin pilvien liikkuvan taivaalla ja välillä tuntui kuin osaisin lentää.

Fitness- ja wellness-henkiseen matkaan sisältyivät myös päivittäiset salitreenit ja uintireissut. Luonnollisesti tätä suunnatonta energiankulutusta oli pakko tasoittaa syömällä päivittäin oman painoni verran Oreo-keksejä ja paikallisia herkkuja.

malta joululeivonnaiset

malta

malta valletta

malta valletta

malta valletta

malta sliemamalta sliema

Nyt olen taas Suomessa, valmiina juurtumaan hieman paremmin arkeen. Olen lentänyt tänä vuonna 29 lentoa. Tuntuu kuin olisin ollut jatkuvasti jossain toisaalla, jatkuvasti matkalla jonnekin. Ensi vuonna aion pysyä hieman tiiviimmin kotimaassa. Ainakin kuukauden putkeen.

4 comments

  1. Sullapa olikin mukava joulu:) Ilman kaikkea lahjastressiä ym. Täällähän ei ole joulua,mutta sen kyllä löytää kun hakee.Ja minä kaipaan joulusta lähinnä sitä visuaalista,kaunista puolta.
    Malta näyttää kauniilta kuvissasi.Hmmm,ei kai ne Scientologian brunssit ihan ilmaisia ole…..

    Tykkää

  2. mk

    Eiköhän tästä laiminlyönnistä saa anteeksi noiden kuvien siivittämänä 😉

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: