Paahdettu bataatti-kikhernesalaatti

bataattisalaatti

Olen aina mieltänyt itseni keskivertoa rohkeammaksi yksilöksi. Hämähäkit ja käärmeet ovat mielestäni kiehtovia ja korkeat paikat vetävät puoleensa. On kuitenkin olemassa yksi asia, joka herättää minussa sanoinkuvaamatonta kauhua ja pelkoa: elektroniikkashoppailu.

En tiedä elektroniikasta yhtään mitään. Minulle on vieläkin täysi mysteeri, miten puhelimet voivat edes toimia ilman puhelinlankoja tai kamerat ikuistaa maisemia kuvaan. Olisi ihan reilua sanoa etten ole elektroniikkaliikkeiden työntekijöiden unelma-asiakas.

Tänään minulla oli yksi ainoa tehtävä: uuden TV:n hankinta. Teki mieli vain kääriytyä rullalle peiton alle tai piiloutua komeroon ja itkeä. Keräsin kuitenkin kaiken (vähäisen) rohkeuteni ja suuntasin lähimpään elektroniikkaliikkeeseeni varustettuna lukuisilla (mielestäni täysin loogisilla) kysymyksillä. Luonnollisesti työntekijät nöyryyttivät minua alusta loppuun ja tekivät selväksi, että jokainen kysymykseni oli täysin vailla älyä. He olivat tietenkin täysin oikeassa.

Rankan päivän päätteeksi voin kuitenkin todeta, että nyt kaikki on hienosti. Uusi TV on kytketty ja olen jo oppinut käyttämään (lähestulkoon) kaikkia sen toimintoja. Onnellisen illan kruunaa tämä maukas bataatti-kikhernesalaatti, jossa naurettavan yksinkertaiset ainekset muodostavat huomattavasti osiensa summaa suuremman nautinnon. En välttämättä ymmärrä, miten scart-liitin tulee kytkeä enkä tiedä, mitä hdmi edes tarkoittaa, mutta siitä olen täysin varma, että tätä maukasta salaattia kannattaa kokeilla!

Ainekset:

1 iso bataatti

1tlk kikherneitä

100g lehtikaalia

3rkl oliiviöljyä

kurkumaa, paprikajauhetta, mustapippuria, suolaa

Ohjeet:

Kuori ja kuutioi bataatti. Huuhtele kikherneet ja revi lehtikaali irti paksusta varresta. Pyörittele kaikki ainekset oliiviöljyssä ja mausteissa ja levitä leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paahda 220-asteisessa uunissa noin 35-40 minuutin ajan, kunnes lehtikaali ja kikherneet ovat paahtuneet rouskuvan rapeiksi ja bataatti meheväksi ja maukkaaksi. Viimeistele halutessasi esimerkiksi sekalaisilla siemenillä tai rouhituilla saksanpähkinöillä ja nauti!

Mainokset
Avainsanat: ,

2 thoughts on “Paahdettu bataatti-kikhernesalaatti

  1. Hanna-Mari sanoo:

    Omat lehtikaalini kärähtivät joten taidan vähentää lämpötilaa ensi kerralla mutta muuten tosi hyvää ja mukavan helppo ruoka. Kiitos.

    Tykkää

    • Hyvä jos maistui, mutta harmi jos lehtikaalit pääsivät kärähtämään… Kokeile ensi kerralla hieman alemmalla lämpötilalla tai laita vaikka lehtikaalit uuniin vasta paistoajan puolivälissä – ne eivät oikeastaan tarvitse pitkää uunissaoloaikaa ellei niistä halua erityisen rapeita.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: