Päärynäjuustokakku

päärynä-juustokakku

En ole täysin varma, mitä tässä nyt on käynyt tai miten tämä on edes mahdollista, mutta nyt on jo keskiviikko. Viimeisen lomaviikkoni keskiviikko. Ensi maanantaina aamunkoiton aikaan kymmeneltä koittaa siis paluu arkeen.

Kevät näyttää omalta osaltani poikkeuksellisen kiireiseltä, mikä on omalla tavallaan hienoa. Väsynyt koira on onnellinen koira, ja kelle tahansa tekee välillä hyvää olla niin kiireinen ettei ehdi turhaan ajatella asioita. Olen siis ihan tyytyväinen.

Samalla tuntuu kuitenkin siltä, että olisin ihan hyvin voinut vielä vaikka kuusi tai kahdeksan viikkoa loikoilla kotona, leipoen aamupäivisin ja syöden iltapäivisin, huonoa tv:tä katsoen ja hyviä kirjoja lueskellen.

Valitettavasti todellisuus on kuitenkin nopeampi kuin minä, ei siltä pääse karkuun vaikka kuinka yrittäisi. Hyväksyäkseni tämän karun todellisuuden tarvitaan järeitä aseita. Tarvitaan juustokakkua.

Ainekset:

400g maustamatonta tuorejuustoa

150g smetanaa

2dl sokeria

3 kananmunaa

1 sitruunan raastettu kuori

hyppysellinen muskottipähkinää

runsaasti vaniljaa

4 päärynää

1rkl tummaa rommia

Gluteeniton pohja:

100g mantelijauhetta

1,5dl riisijauhoja

1rkl kookospalmusokeria

50g kylmää voita

1rkl kylmää vettä

Ohjeet:

Aloita valmistamalla pohja: sekoita kaikki ainekset keskenään yhteen, painele voidellun kakkuvuoan pohjalle ja reunoille ja siirrä hetkeksi jääkaappiin odottamaan täytettä.

Sekoita tuorejuusto, smetana, sokeri ja sitruunan raastettu kuori huolellisesti yhteen. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen ja vatkaa varovaisesti. Sekoita lopuksi joukkoon myös mausteet ja loraus laadukasta rommia. Vaniljaa kannattaa sujauttaa joukkoon runsaasti, se sopii päärynän kanssa uskomattoman hyvin yhteen.

Kuori ja paloittele päärynät ja heitä kakkupohjan päälle. Kaada juustokakkutäyte päärynöiden päälle ja paista 180-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Laske sitten uunin lämpö 140-asteiseksi ja jatka paistamista noin tunti. Valmiin kakun tulisi olla reunoilta kiinteä, mutta keskeltä yhä hieman hyllyvä.

Anna kakun jäähtyä useamman tunnin ajan tai mieluiten yön yli.

Mainokset
Avainsanat: , , ,

2 thoughts on “Päärynäjuustokakku

  1. Jael sanoo:

    Juustokakut ovat vaan niin hyviä ja tuo sinun kuulostaa tosi hyvältä.Tiedätkö että täällä on kesän alussa (joskus kevään lopulla) sadonkorjuujuhla Shavuot,jota kutsun juustokakkujuhlaksi,sillä ne kuuluvat siihen niin olennaisesti ja joka paikassa on juustokakkuja juustokakkuja;D

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: