Gluteeniton kukkakaalileipä

kukkakaalileipä

Olen monin tavoin kuin pikkulapsi. Kiukuttelen jos en saa ostaa supermarketista karkkia, suostun nousemaan sängystä vasta kun tv:stä tulee piirrettyjä ja luen sarjakuvia useammin kuin sanomalehtiä.

Lapsenomainen luonteeni ilmenee myös ruokavaliossani. Tiedän kyllä, mikä on terveellistä ja mikä ei, mutta sen merkityksellisyys ailahtelee melkoisesti päivästä toiseen. Käytännössä kasvikset täytyy piilottaa juustokumpujen alle tai leipätaikinan joukkoon jotta minut saa syömään niitä tarpeeksi.

Ja kuvaan astuu kukkakaalileipä. Tässä mehevässä ja maukkaassa leivässä piilee puoli kiloa kasviksia (ja ihan vähän juustoa). Päälle kun laittaa vielä ison kasan värikkäitä kasviksia (ja ihan vähän juustoa) niin ollaan jo hyvää vauhtia matkalla terveelliseen ja aikuiseen ruokavalioon!

Ainekset:

500g kukkakaalia

2 kananmunaa

1rkl oliiviöljyä

50g raastettua parmesaania

2dl riisijauhoja

1,5dl maissijauhoja

1tl leivinjauhetta

hyppysellinen cayennepippuria ja suolaa

Ohjeet:

Riko kukkakaali silpuksi tehosekoittimessa. Sekoita kananmunat joukkoon yksitellen, sitten öljy ja raastettu parmesaani ja lopuksi keskenään sekoitetut kuivat ainekset. Painele taikina voideltuun leipävuokaan ja paista 220-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes leipä tummuu kauniisti päältä.

Mainokset

3 Comments

  1. Onpas kiva leipä,tätä kokeilenkin.Olen tehnyt kukkakaalipizzaa,ja pitänyt siitä paljon,joten varmaan tästäkin,Rikkoutuuko tuo leipä helposti?

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s