Herkullinen banaanijäätelö – vain yhdestä raaka-aineesta!

banaanijäätelö

Banaani on ainakin omassa keittiössäni ollut aina erittäin aliarvostettu hedelmä. Se on maukas, ravinteikas ja monipuolinen. Se on erinomainen välipala sellaisenaan, mutta sitä voi käyttää monenlaisissa jälkiruoissa tai lisätä vaikka pataruokiin ja keittoihin tuomaan makua ja koostumusta. Omaan ostoskoriini banaanit päätyvät kuitenkin erittäin harvoin.

Lähiaikoina on ollut kovaa huudatusta myös monenlaisista banaaniletuista ynnä muista, mutta vain yksi banaanihullutus sai minutkin hurahtamaan viime kesänä aivan täysin: banaanijäätelö.

Tämä herkullisen kermaisa ja kuohkea jäätelö valmistuu vain yhdestä raaka-aineesta: banaanista. Halutessaan joukkoon voi sekoittaa myös hieman mantelivoita tai muita makuaineita, mutta tämä jäätelö on erittäin herkullista myös ilman niitä. Parhaimmillaan jäätelöt ovat tietenkin kesähelteillä, mutta löydettyäni pakastimesta ison kasan banaaneja sain huomata, että tämä kevyt banaanijäätelö on erittäin miellyttävä elämys myös tammikuun talvipakkasilla!

Ainekset:

3 banaania, pakastettuna

(1-2rkl mantelivoita)

Ohjeet:

Kuori ja pilko banaanit valmiiksi ennen pakastamista. Voin kertoa, että syväjäätyneitä banaaneja on yllättävän vaikea kuoria ja pilkkoa. Pakasta banaaneja vähintään pari tuntia tai vaikka yön yli.

Heitä banaanit tehosekoittimeen ja käsittele kunnes seos muistuttaa koostumukseltaan pehmis-jäätelöä. Lisää halutessasi lopuksi joukkoon myös mantelivoi. Nauti heti tai pakasta myöhempiin herkutteluhetkiin.

Resepti on julkaistu alunperin toukokuussa 2014 osoitteessa antonanton.fi.

Yksi kommentti

  1. kulttulinaristi

    Vaikuttaa kiinnostavalta. Olen joskus kuullut jostain tällaisesta, mutten ole kokeillut. Nyt ehkä joutuu…

    Tykkää

    • Kannattaa ehdottomasti kokeilla, tämä oli ainakin itselle erittäin mieluisa yllätys. Sitä on vaikea uskoa, miten kermaisaa ja täyteläistä ”jäätelöä” pelkästä banaanista voi tulla!

      Tykkää

  2. Helena Noponen

    Itse lisään tuohon vielä yhden avokadon, oikeaa kaakaojauhetta ja joskus kookosrasvaa himpun verran. Tai kookoshiutaleita päälle 🙂 Hyvää on!

    Tykkää

Jätä kommentti