Runebergin tortut

runebergin tortut

Enemmistö vuoden kohokohdista sijoittuu kiistatta kesälle ja loppuvuoteen, mutta alkuvuonnakin on onneksi yksi suurenmoinen juhla: Runebergintorttupäivä.

5. helmikuuta vietetään taas tätä suomalaisen kalenterin suurinta juhlapäivää, joka tarjoaa tekosyyn hotkia maukkaan mantelisia leivonnaisia aamusta iltaan. Oma versioni tosin sisältää sen verran rommia etten välttämättä suosittele niitä aamiaiseksi, varsinkaan jos on kiireinen työpäivä edessä… Iltarentouttajaksi nämä kosteat tortut ovat erinomainen vaihtoehto!

Ainekset:

3 kananmunaa

3dl tummaa ruokosokeria

100g sulatettua voita

1dl kermaa

0,5dl tummaa rommia

1,5dl vehnäjauhoja

1,5dl mantelijauhoja

1,5dl korppujauhoja

1tl leivinjauhetta

puolikkaan sitruunan raastettu kuori

runsas ripaus vaniljaa, kardemummaa ja muskottipähkinää

kostutukseen:

0,5dl tummaa rommia

0,5dl Amaretto-mantelilikööriä

sokerikuorrutukseen:

n. 50g tomusokeria

1-2rkl tummaa rommia

lisäksi:

vadelmahilloa

Ohjeet:

Aloita vatkaamalla kananmunat ja sokerit huolellisesti yhteen. Sekoita sulatettu voi, kerma sekä rommi varovaisesti seokseen. Lisää kuivat ainekset, sitruuna ja mausteet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Paista voidellussa ja sokeroidussa runebergin torttu –vuoassa (tai syvässä muffinivuoassa) 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes tortut ovat tummuneet kauniisti päältä.

Kostuta tortut kuumina, anna jäähtyä ja viimeistele sokerikuorrutuksella sekä hillolla.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s