Marianne-juustokakku

marianne-juustokakku

Äitini on aina ollut erittäin vaativa ihminen. Hän on nyt luonani kahden yön vierailulla ja halusin hemmotella häntä jollain erityisellä herkulla, varsinkin kun hänellä on syntymäpäiväkin muutaman päivän päästä. Haasteena suunnitelmassani oli se, että äitini ei ole koskaan pitänyt mistään makeasta ja hänelle on saanut suorastaan pakkosyöttää parhaitakin kakkuja. Tällä kertaa onnistuin kuitenkin luomaan sellaisen kakun, joka hänellekin maistui. Nyt on hyvä poika -pisteitä kerätty sen verran, että voi taas autuaasti unohtaa äitienpäivän.

Marianne-juustokakku on täyteläinen minttusuklaajuustokakku, joka saa nimensä 1940-luvulta asti valmistetusta klassikkomakeisesta, ja sattumoisin myös äitini nimestä. Todellisuudessa hänen nimensä ei ala edes samalla kirjaimella, mutta hän on aina väittänyt nimekseen Marianne, ja se riittää tämän tarinan tarkoitusperiin.

Tämä pehmeän piparminttuinen ja täyteläisen suklainen juustokakku on täydellinen herkku juhlaan ja arkeen. Itselläni se on ollut tänään aamiainen ja lounas ja aavistan, että se saa suuren roolin myös illallisella. Kakku muuttuu ensimmäisten päivien aikana paremmaksi ja paremmaksi, eli se kannattaa tehdä muutamaa päivää ennen tarjoilua!

marianne-juustokakku

Ainekset:

200g minttusuklaatäytekeksejä (esim. Marianne-keksejä)

50g sulatettua voita

täyte:

400g maustamatonta tuorejuustoa

1dl kermaa

1dl sokeria

50g valkosuklaata

runsaasti vaniljaa

hyppysellinen muskottipähkinää

2 kananmunaa

150g Marianne-karamelleja (tai valmis Marianne Crush -pussi)

päälle:

valkosuklaata, tummaa suklaata, suklaatryffeleitä, minttusuklaakeksejä

Ohjeet:

Aloita valmistamalla pohja: käsittele keksit tehosekoittimessa sileäksi. Sekoita joukkoon voisula ja painele voidellun kakkuvuoan pohjalle tasaisesti. Siirrä jääkaappin odottamaan.

Laita uuni lämpenemään 180-asteiseksi. Vatkaa tuorejuusto, kerma ja sokeri huolellisesti yhteen. Lisää joukkoon raastettu valkosuklaa, vanilja ja muskottipähkinä sekä kananmunat ja vatkaa taas huolellisesti. Sekoita lopuksi murskatut Mariannet varovaisesti taikinan sekaan. Kaada pohjan päälle kakkuvuokaan, laske uunin lämpötila 150-asteiseksi ja paista noin 50 minuuttia, kunnes kakku tummuu hieman reunoilta ja näyttää kiinteähköltä pinnasta.

Koristele kakku juuri ennen tarjoilua suklaalastuilla, tryffeleillä ja puolitetuilla kekseillä.

Mainokset
Avainsanat: , , ,

2 thoughts on “Marianne-juustokakku

  1. marika sanoo:

    Aijai, juustokakut on aina ollut lempikakkuja ja mariannet lempikarkkeja. Tätä on nyt varmaan pakko tehdä!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: