Laskiaismunkit

laskiaismunkit

Kuten eilen ehdin jo myöntää, en tiedä, miksi laskiaista vietetään enkä ymmärrä, miksi laskiaissunnuntain ja laskiaistiistain välissä on tämä ihan tavallinen maanantai. Näiden laskiaismunkkien avulla tavallinen maanantai muuttuu kuitenkin kertaheitolla erittäin erityiseksi!

Ainekset:

2,5dl täysmaitoa

11g kuivahiivaa

0,5dl sokeria

hyppysellinen suolaa

1tl kardemummaa

50g sulatettua voita

n. 8dl venäjauhoja

rypsiöljyä paistamiseen

lisäksi: tomusokeria, vadelmahilloa, kermavaahtoa, mantelimassaa

Ohjeet:

Sekoita hiiva, sokeri, suola ja kardemumma lämpimän maidon joukkoon. Lisää sitten voisula ja lopulta pienissä erissä jauhot, ensin kauhalla sekoittaen ja lopulta käsin vaivaten. Lisää jauhoja kunnes taikina on pehmeä, mutta ei tartu sormiin. Anna kohota liinalla peitettynä tunnin ajan.

Vaivaa taikina uudelleen, jaa suurinpiirtein kymmeneen osaan ja muovaile kämmenten välissä sileiksi palloiksi.

Lämmitä öljy kattilassa 180-asteiseksi, paista munkit kullanruskeiksi ja kuivaa talouspaperin päällä. Leikkaa jäähtyneet munkit halki, täytä mantelimassalla, hillolla ja kermavaahdolla ja viimeistele tomusokerilla.

Advertisements
Avainsanat: , , , ,

2 thoughts on “Laskiaismunkit

  1. Liisa R. sanoo:

    Hauska idea tällaiset laskaismunkit, on varmaan todella hyviä

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: