Kuten eilen ehdin jo myöntää, en tiedä, miksi laskiaista vietetään enkä ymmärrä, miksi laskiaissunnuntain ja laskiaistiistain välissä on tämä ihan tavallinen maanantai. Näiden laskiaismunkkien avulla tavallinen maanantai muuttuu kuitenkin kertaheitolla erittäin erityiseksi!
Ainekset:
2,5dl täysmaitoa
11g kuivahiivaa
0,5dl sokeria
hyppysellinen suolaa
1tl kardemummaa
50g sulatettua voita
n. 8dl venäjauhoja
rypsiöljyä paistamiseen
lisäksi: tomusokeria, vadelmahilloa, kermavaahtoa, mantelimassaa
Ohjeet:
Sekoita hiiva, sokeri, suola ja kardemumma lämpimän maidon joukkoon. Lisää sitten voisula ja lopulta pienissä erissä jauhot, ensin kauhalla sekoittaen ja lopulta käsin vaivaten. Lisää jauhoja kunnes taikina on pehmeä, mutta ei tartu sormiin. Anna kohota liinalla peitettynä tunnin ajan.
Vaivaa taikina uudelleen, jaa suurinpiirtein kymmeneen osaan ja muovaile kämmenten välissä sileiksi palloiksi.
Lämmitä öljy kattilassa 180-asteiseksi, paista munkit kullanruskeiksi ja kuivaa talouspaperin päällä. Leikkaa jäähtyneet munkit halki, täytä mantelimassalla, hillolla ja kermavaahdolla ja viimeistele tomusokerilla.
Hauska idea tällaiset laskaismunkit, on varmaan todella hyviä
TykkääTykkää
Niinhän se vanha sanontakin menee, ”mitäpä ei friteeraus tekisi entistä paremmaksi”… Laskiaismunkit on hauskaa vaihtelua perinteiseen versioon!
TykkääTykkää