Skonssit – englantilaiset teeleivät

skonssit

Valvoin koko viime yön Oscareita katsoen, siis jos ei huomioida niitä pieniä hetkiä kun nukahtelin lattialle tv:n eteen vain herätäkseni minuuttia myöhemmin säikähtäessäni omaa kuorsaustani. Oscar-gaalan katsominen livenä muodostui perinteeksi jo melkein vuosikymmen sitten ja se on yhä yksi vuoteni kohokohdista. Suurelta osin, koska se on myös vuoden suurin buffet.

Itse gaala oli tänä vuonna vähemmän kuin täydellinen. Ei välttämättä huono, mutta ei nyt hyväkään. Se oli kliininen, liian varovainen ja liian kohtelias. Itselleni tulee yltiökohteliaissa hyssyttelytilanteissa aina pakottava tarve huutaa kovaan ääneen jotain täysin sopimatonta. Ilmeisesti Oscar-lavalla ei ollut viime yönä sielunveljiäni.

Jumalaa kiitettiin yllättävän ja miellyttävän vähän kiitospuheissa eikä räkäitkuakaan näkynyt kuin muutamalla miehellä yleisössä John Legendin biisin aikana. Yksi mies kiitti koiraansa ja toinen Oprahia. Itsemurhasta ja ALS:stä puhuttiin viiden minuutin välein, hyvät bileet. John Travolta oli todella outo eikä osaa kunnioittaa ihmisten henkilökohtaista tilaa. Kokonaisuutena? Kannatti valvoa.

Tämän vuoden tarjoilut olivat erittäin onnistuneita. Pöytä notkui kaikenlaisten herkkujen alla, mutta suurin osa jäi rehellisesti sanottuna syömättä, koska eihän siinä jännityksen väsymyksen keskellä muistanut edes syödä. Näistä herkullisista skonsseista ei kuitenkaan jäänyt jäljelle muruakaan.

skonssit teeleivät

Ainekset:

3dl vehnäjauhoja

1tl ruokasoodaa

hyppysellinen suolaa, vaniljaa ja kardemummaa

2rkl sokeria

puolikkaan sitruunan raastettu kuori

75g kylmää voita

1dl maitoa tai piimää

lisäksi: 1 kananmuna

Ohjeet:

Sekoita vehnäjauhot, ruokasooda, suola, vanilja, kardemumma ja sitruunan raastettu kuori sekä sokeri kulhossa. Vaivaa kylmä voi sekaan käsin, sekoita sitten maito tai piimä joukkoon haarukalla voimakkaasti sekoittaen.

Jaa taikina kuuteen osaan ja muovaile jauhotetuilla käsillä paksuiksi kiekoiksi. Voitele skonssit vatkatulla kananmunalla ja paista 220-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia, kunnes skonssit tummuvat kauniisti päältä. Anna jäähtyä ja tarjoile kermavaahdon ja hillon kera.

Mainokset

4 Comments

  1. Hehheh! Taas tuli itse ohjeelle lisäarvoa tuon alkujuttelun avulla… Vaikka en gaalaa katsonutkaan. No, kun ei ollut niitä skonsseja! Ehkä ensi kerralla!

    Tykkää

  2. Moi Jerry!
    Tarjosit näitä kermavaahdon kera, mutta osaatko neuvoa, miten tehdään Englannissa skonssien kanssa tarjottava ”clotted cream”? Vai onko se vaan samaa kuin kermavaahto? Minusta se on jotenkin tiukempaa… Kiitos reseptistä.

    Tykkää

    1. Googlen avulla löytyy jonkun verran reseptejä aidolle clotted creamille, mutta ne kaikki tuntuvat minusta jotenkin mahdottoman työläiltä. Itse olen sekoittanut hieman ylivatkattua kermavaahtoa smetanan ja sokerin kanssa ja se oli erittäin vakuuttava (vaikkakaan ei autenttinen) clotted cream!

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s