Hieman erilainen #sitruunapasta

sitruunapasta

Yhdestä tietystä sitruunapastasta on pölisty lähiaikoina ihan kauheasti ja ilmeisesti joka ikinen instagram-tuttavani on tehnyt tällä viikolla #sitruunapastaa ja ottanut siitä huonosti valaistun ja hieman suttuisen kuvan. Minuakin on jo useampaan otteeseen pyydetty tekemään sitä sitruunapastaa.

No en suostu tekemään sitä sitruunapastaa, mutta voin mieluusti esitellä oman sitruunapastani, joka on yksi ehdottomista arkisuosikeistani. Lisäbonuksena mainittakoon, että tämän pastan ympärillä ei ole keinotekoista hypeä, joten se ei ole ollenkaan niin ärsyttävää.

Ainekset:

400g täysjyväpastaa

kahden sitruunan raastettu kuori

yhden sitruunan puristettu mehu

50g meijerivoita

2-3 valkosipulin kynttä

1dl kuivaa valkoviiniä

75g parmesaania

2tl mustapippuria

silputtua persiljaa

puolikas punainen chili

Ohjeet:

Keitä pasta al denteksi hyvin suolatussa vedessä. Pastan kypsyessä sulata ja ruskista voi kuumalla pannulla. Laske lämpöä ja lisää pannulle puristettu valkosipuli ja raastettu sitruuna. Lisää perään vielä valkoviini ja anna kiehua matalalla lämmöllä pari minuuttia. Siirrä pois liedeltä ja sekoita joukkoon mustapippuri sekä puolet parmesaanista hienona raasteena.

Heitä kypsä pasta ja pari ruokalusikallista keitinvettä pannulle ja pyörittele huolellisesti. Annostele lautasille ja viimeistele lopulla parmesaanilla, silputulla persiljalla sekä chilillä.

Mainokset
Avainsanat: , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: