Pestopastasalaatti

pestopastasalaatti

Eilinen kotibrunssi venähti vahingossa kahdeksantuntiseksi maraton-ateriaksi ja sen seurauksena tänään on ollut jokseenkin väsynyt päivä. Onneksi jääkaapista löytyi päivän pelastaja, eli tämän pestopastasalaatin viimeiset rippeet.

Tämä tuoreilla vihanneksilla ja täyteläisillä juustoilla kruunattu täysjyväpastasalaatti oli suuri hitti eilisen päättymättömän brunssin aikana, mutta olin onneksi viisas ja tein sitä niin massiivisen annoksen ettei edes suuri ja nälkäinen ihmislauma eikä kahdeksan tunnin ateria-aika saanut sitä kaikkea katoamaan. Pienempään nälkään annoskoon voi kuitenkin puolittaa – tästä reseptistä pastasalaattia tulee 6-8 isoa annosta!

pestopastasalaatti

Ainekset:

1kg täysjyväpastaa (esim. fusilli-kierrepastaa)

n. 3dl pestoa

500g kirsikkatomaatteja

500g broccolinia tai parsakaalia

runsaasti tuoretta rucolaa ja basilikaa

n. 250g revittyä mozzarellaa

n. 50g parmesaanilastuja

Ohjeet:

Keitä pasta al dente. Sekoita joukkoon pesto ja anna jäähtyä. Sekoita sitten joukkoon puolitetut kirsikkatomaatit, höyrytetyt ja pilkotut broccolinit (tämän kevään trendivihannes) tai parsakaalit (käytännössä sama asia kuin broccolini, mutta jostain syystä ei niin trendikäs), rucola ja basilika sekä juustot.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s