Helppo kukkakaalipizzapohja + Vege!-kirjasta

kukkakaali-pizzapohja

En yleensä kirjoita kirja-arvosteluja enkä edes koe olevani sellaiseen millään tavalla pätevä. Joskus vastaan tulee kuitenkin sellainen kirja, josta ei vain osaa olla puhumatta. Tällä viikolla julkaistu Alex Niemisen ja Riikka Sukulan Vege! on juuri sellainen kirja.

vege!

Kirjan tervehenkinen ja rento ruokamentaliteetti on erittäin samalla tasolla omani kanssa ja reseptit ovat helppoja, mutta silti innovatiivisia ja kekseliäitä. Itse olen nykyään 90-prosenttisesti kasvissyöjä, mutta tofun, seitanin ja quornin kaltaiset valmisteet tuntuvat puistattavilta. Tästä kirjasta ei sellaisia reseptejä löydy. Sen sijaan kasvissyöjyys keskittyy nimenomaan kasviksiin.

vege!

Kirja tarjoaa mahtavan valikoiman reseptejä niin suomalaisesta keittiöstä kuin maailmalta ja kuvitus esittelee myös idyllisiä Piemonten maisemia, joissa itsekin viime kesänä vietin aikaa.

Mahtavien reseptien joukosta löyty myös riemastuttavan paljon erilaisia variaatioita sellaisista ruoista, joita olen itse jo aiemmin tehnyt, kuten esimerkiksi punajuuripesto ja punajuurihummus.

vege!

Myös kukkakaalicrust-nimellä kirjassa esiintyvä kukkakaaliraasteesta valmistettu pizzapohja miellytti minua suuresti. Omaa versiotani muokkasin vielä hieman yksinkertaisemmaksi ja vaivattomammaksi, laiska kun olen, mutta hyvää tuli.

Pizzaksi tätä on vaikea ajatella, mutta se oli hyvää juuri omana itsenään. Kukkakaalicrustin viipaleet pysyivät ainakin omalla kohdallani koossa vasta jäähtyneenä, mutta kaikkihan tietävät, että kylmä pizza on parasta pizzaa, joten se ei haittaa.

kukkakaalipizza

Ainekset:

1 kukkakaali

100g raastettua parmesaania

1 kananmuna

Ohjeet:

Raasta kukkakaali hienoksi raasteeksi, sekoita juustoraasteen kanssa ja vatkaa joukkoon kananmuna. Painele leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ohueksi laataksi ja esipaista 200-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia. Lisää haluamiasi täytteitä ja jatka paistamista 10-15 minuuttia.

P.s. Sain kirjasta ilmaisen arvostelukappaleen, mutta mielipiteitäni ei ihan niin halvalla osteta. Jokaisen maukkaasta kasvisruoasta kiinnostuneen kannattaa siis ehdottomasti tutustua kirjaan!

Advertisements
Avainsanat: , , , ,

5 thoughts on “Helppo kukkakaalipizzapohja + Vege!-kirjasta

  1. Jael sanoo:

    Kukkakaalipizzapohja on tosi hyvää,olen pari kertaa tehnyt.Hyvä että muistutit,pitää taas tehdä:)

    Tykkää

  2. Jael sanoo:

    P.S. Tofu on tosi hyvää kun siitä tekee jotain hyvää;D

    Tykkää

  3. Hanna sanoo:

    Korjaisin että seitan ei ole mikään ”valmiste” vaan parhaimmillaan se on itse tehtynä ja oman maun mukaan marinoituna. 🙂

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: