Viimeisin ruokapakkomielteeni: Hokkaido-riisi

hokkaido-riisi

Japanilainen keittiö on täynnä monenlaisia hulluja ruokia. Yksi omituisimmista Tokion reissulla löytämistäni asioista oli voimakas voiaromi, jota paikalliset änkivät vähän kaikkialle. Se on suoraan sanottuna aivan kaamean makuista, mutta jotenkin siihen tottuu huomaamattaan ja yhtäkkiä huomaa kaipaavansa sitä jatkuvasti.

Tämä riisi, vaikkakin ihan aidolla voilla maustettu, tuo voimakkaasti tuon japanilaisen hennosti makean voiaromin mieleen. Hyvällä tavalla.

Luin viime viikolla jostain, että japanilaisten mielestä aikuisten ei ole soveliasta maustaa riisiään juuri millään. Hokkaidon alueella on kuitenkin yleistä, että oman kodin rauhassa riisin sekaan lisätään hieman voita ja soijakastiketta. Hokkaidolaiset ovat nerokkaita. Tämä on uusi lempiruokani ja olen valehtelematta syönyt sitä monta päivää putkeen sellaisenaan!

Ainekset:

tummaa täysjyväriisiä

meijerivoita

soijakastiketta

Ohjeet:

Kypsennä riisi ja annostele kulhoihin. Laita riisin päälle nokare voita ja anna sen sulaa hieman. Lorauta päälle hillitysti soijakastiketta, sekoita ja nauti.

Advertisements
Avainsanat: , ,

2 thoughts on “Viimeisin ruokapakkomielteeni: Hokkaido-riisi

  1. Jani sanoo:

    Kokeilin ja oli yllättävän hyvää, kiitti vinkistä

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: