Perinteinen raumalainen kotijuusto

kotijuusto

helppo kotijuusto

Tämän viikon Rauma-lomailuni on ollut ihastuttavan tapahtumaköyhää. Olen lähinnä viettänyt laatuaikaa itseni kanssa, pyöräillyt maaseutumaisemissa ja kuunnellut melankolista musiikkia katsellessani upeita ja romanttisia auringonlaskuja rannalla yksin. On tehnyt hyvää tuntea oloni välillä vähän yksinäiseksi.

rauma

rauma

En sitten tiedä onko se ylellinen yksinäisyys vai maaseudun rauha, mutta olen yhtäkkiä muuttunut kuin paatuneeksi maaseudun asukiksi ja maatilan isännäksi. Tein nimittäin eilen kotijuustoa. Ja se oli todella hyvää!

kotijuusto

Ainekset:

1,5l täysmaitoa

1l piimää

2 kananmunaa

2tl suolaa

tarvikkeet: leveä sideharso ja kotijuustomuotti

Ohjeet:

Kiehauta maito kattilassa. Sekoita piimä ja kananmuna keskenään ja lisää kuuman maidon joukkoon. Kiehauta uudelleen ja anna jäähtyä kattilassa. Hera erottuu nesteestä melko nopeasti. Kauho hera siivilällä kattilasta ja laita sideharsolla reunustettuun juustomuottiin. Pakkaa tiiviisti, aseta päälle paino ja siirrä jääkaappiin asettumaan muutamaksi tunniksi. Yhtäkkiä itse tehty juusto onkin jo valmista!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s