Hedelmäinen porkkanakakku

hedelmäinen porkkanakakku

Rentouttava Rauman lomani on nyt historiaa. Helsingissä minua odotti maailmanlopun takatalvi ja ankea arki. Toistaiseksi en ole tyytyväinen. Viime pääsiäisenä pelasin krokettia shortsit jalassa ja söin grilliruokaa ulkona auringossa. Tänä vuonna ilmeisesti hiihdetään.

Jossain joskus sanottiin, että jos on hyvää ruokaa niin tulee parempi mieli. Ajattelin testata kyseistä teoriaa tällä hedelmäisellä porkkanakakulla. Perinteistä porkkanakakkua piristävät tällä kertaa ananas, aprikoosi ja rusinat sekä runsas annos paahteisia pähkinöitä!

hedelmäinen porkkanakakku

Ainekset:

3 kananmunaa

1,5dl sokeria

1,5dl kookospalmusokeria tai tummaa ruokosokeria

1dl rypsiöljyä

1tlk ananasmurskaa

150g kuivattuja aprikooseja, pilkottuna

150g rusinoita

500g porkkanoita, hienona raasteena

Yhden sitruunan raastettu kuori

3dl vehnäjauhoja

1dl mantelijauhetta

1tl leivinjauhetta ja ruokasoodaa

1tl kutakin: neilikkaa, muskottipähkinää, inkivääriä

2tl kanelia ja kardemummaa

hyppysellinen suolaa

oman maun mukaan vaniljaa

150g paahdettuja saksanpähkinöitä

150g paahdettuja pekaanipähkinöitä

kuorrutukseen:

100g maustamatonta tuorejuustoa

100g pehmeää voita

125g tomusokeria

1tl vaniljajauhetta

lisäksi: hedelmiä ja pähkinöitä kakun koristeluun

Ohjeet:

Aloita vatkaamalla kananmunat ja sokerit vaahdoksi. Lisää joukkoon öljy ja sekoita hyvin. Lisää seuraavaksi joukkoon ananas, aprikoosit ja rusinat sekä porkkanaraaste ja sitruunan kuori. Lopuksi lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset sekä rouhitut pähkinät ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Kaada voideltuun kakkuvuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes kakun keskiosaan työnnetty tikku irtoaa puhtaana. Anna kakun jäähtyä ennen kuorruttamista. Tämä hedelmäinen porkkanakakku on melko makea jo sellaisenaan, joten mielestäni tuorejuustokuorrutuksen voisi jopa jättää väliin ja sen sijaan koristella kakun tomusokerilla ja hedelmillä. Toisaalta tuorejuustokuorrutus on niin hyvää, että sitä voisi syödä vaikka sellaisenaan…

Mainokset

4 Comments

  1. En ole koskaan rusinoista välittänyt mutta muuten kakku kuulostaa tosi hyvältä, ananas ja aprikoosi varmaan tosi hyvää porkkanakakussa

    Tykkää

    1. En ole itsekään rusinoiden suurin fani, varsinkaan leivonnaisissa, mutta tässä ne eivät kyllä mitenkään liikaa tulleet mielestäni esille. Toki ne voi myös jättää pois tai korvata jollain muulla!

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s