Minttupesto

minttupesto

Tämä riemastuttavan raikas minttupesto valmistuu naurettavan helposti ja vaivattomasti. Paahteinen manteli tasapainottaa mintun makeutta ja joukossa on myös ripaus aromaattista sitruunamelissaa.

Monipuolinen minttupesto sopii täydellisesti pääsiäispöydän herkkujen joukkoon. Sitä kannattaa kuitenkin kokeilla myös esimerkiksi äyriäisten seuralaisena tai osana aasialaista fuusiokeittiötä. Varsinkin grillattujen kampasimpukoiden kanssa toimii erittäin hyvin!

Ainekset:

3 kourallista mintunlehtiä

1 kourallinen sitruunamelissan lehtiä

2 kourallista manteleita

1 valkosipulin kynsi

oliiviöljyä

suolaa

(n. 50g raastettua parmesaania)

Ohjeet:

Pilko valkosipuli ja yrtit hienoksi silpuksi ja rouhi mantelit karkeaksi rouheeksi. Sekoita keskenään kulhossa ja lisää joukkoon oliiviöljyä varovaisesti sekoittaen kunnes saavutat toivomasi koostumuksen. Itse jätän useimmiten juuston kokonaan pois tästä raikkaasta pestosta, mutta halutessasi voit lisätä joukkoon myös parmesaania. Mausta lopuksi suolalla ja nauti!

Resepti on julkaistu alunperin lokakuussa 2012 osoitteessa antonanton.fi.

Advertisements
Avainsanat: , , , ,

2 thoughts on “Minttupesto

  1. Jael sanoo:

    Raikas tahna:) RRRakastan tahnoja;D Hyvää pääsiäistä Jerry!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: