Hitaasti kypsennetty karitsaragù

karitsaragu

Nykymaailmassa annetaan mielestäni kohtuuttoman suuri arvo nopeudelle. Toki haluan itsekin päästä nopeasti paikasta toiseen, haluan saada nopeita vastauksia nopeille kysymyksille ja haluan Internet-yhteyteni olevan yliluonnollisen nopea. Syystä tai toisesta olen kuitenkin itse aina vieroksunut pikaruokaa. Pikaisella ruoalla on kiistatta hyviä puolia, mutta ajoittain kaipaan slow food -henkistä, hieman verkkaisempaa ruoanlaittotyyliä.

Hitaassa kokkailussa kaikesta ehtii nauttia enemmän. Huomio kiinnittyy raaka-aineiden väriin ja koostumukseen, ruoan tuoksuun sen kypsyessä, ehkä jopa ulkona loistavaan auringonpaisteeseen… Sipulin silppuaminen tai porkkanan raastaminen voi olla rentouttavampaa ja sielua ravitsevampaa kuin monta tuntia meditaatiota. Kaiken lisäksi valmis ateria on entistä herkullisempi kun sen on antanut huolella maustua.

Tämä karitsaragù on erinomainen esimerkki sellaisesta ruoasta, jonka voisi tehdä nopeamminkin. Periaatteessa se voisi valmistua ihan käden käänteessä. Se ei kuitenkaan maistuisi samalta, eikä sen valmistaminen tuntuisi samalta. Joskus on hyvä ottaa vähän hitaammin.

Ainekset:

500g karitsan jauhelihaa

1 iso sipuli

1 porkkana

1 varsisellerin varsi

3-4 valkosipulin kynttä

runsaasti tuoreita yrttejä: basilikaa, rosmariinia ja timjamia

1tlk tomaattimurskaa

2dl punaviiniä

oliiviöljyä

suolaa ja mustapippuria

lisäksi: täysjyväspaghettia, parmesaanilastuja, basilikaa

Ohjeet:

Kuumenna pari ruokalusikallista oliiviöljyä paistinpannulla ja kuullota silputtua sipulia ja valkosipulia sekä selleriä ja pieneksi kuutioitua porkkanaa viitisen minuuttia. Lisää seuraavaksi pannulle karitsa ja ruskista välillä varovaisesti kauhalla käännellen.

Lihan kypsyttyä voit lisätä pannulle tomaattimurskan ja punaviinin sekä oman makusi mukaan silputtuja yrttejä. Anna kastikkeen porista miedolla lämmöllä tunnista kahteen, aina välillä varovaisesti hämmentäen ja tarvittaessa vettä tai lihalientä pienissä määrin lisäten.

Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla ja tarjoile täysjyväpastan, parmesaanilastujen sekä basilikan kera herkullisen hitaana makunautintona!

Advertisements
Avainsanat: , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: