Skillet Cake eli paistinpannukakku

kakku paistinpannulla

Skillet Cake on hitaasti ja hiljaisesti, mutta erittäin itsevarmasti ja päättäväisesti noussut yhdeksi tämän vuoden suurimmista ruokatrendeistä. Mistä tässä trendissä nyt siis olikaan kyse? No ei sitä oikein pannukakuksi voi sanoa, kun siitä syntyy kaikenlaisia väärinkäsityksiä, mutta sellainen se kuitenkin tavallaan on. Siis paistinpannukakku.

Skillet Cake (odotan yhä, että joku keksii paremman suomennoksen) kypsennetään täysin ilman uunia, liedellä hitaasti lämmittäen. Parhaiten hommaan toimii pienehkö valurautapannu. Näihin ”pannukakkuihin” ei ole yhtä oikeaa tapaa, eli niitä voi olla monenlaisia ja niitä voi maustaa melkein millä tahansa. Oma versioni on kuin skillet cookie, jättisuuri suklaamurukeksi.

Tällaiset kakut ovat suuri pelastus sellaisina kuumina kesäpäivinä kun asuntoaan ei halua lämmittää yhtään enempää saunaa muistuttavaksi uunin avulla. Sen hyvät puolet ylettyvät toki myös viileämpiin vuodenaikoihin. Herkullinen kakku valmistuu nimittäin helposti ja vaivattomasti, alusta loppuun vain kymmenessä minuutissa!

skillet cake

Ainekset:skillet cake

50g pehmeää voita

1rkl mantelivoita

1dl tummaa ruokosokeria

0,5dl sokeria

1 kananmuna

oman maun mukaan vaniljaa

hyppysellinen neilikkaa

2,5-3dl vehnäjauhoja

ripaus leivinjauhetta

lisäksi: 25g tummaa suklaata, paahdettuja manteleita

voita paistamiseen

 

Ohjeet:

Aloita vatkaamalla voi, mantelivoi ja sokerit huolellisesti yhteen. Sekoita seuraavaksi joukkoon kananmuna, sitten kuivat aineet. Taittele lopuksi taikinaan ronskisti rouhittua tummaa suklaata sekä manteleita.

Voitele valurautapannu kevyesti pohjasta ja reunoista ja painele taikina pannun pohjalle tasaisesti. Aseta liedelle matalalla tai keskilämmöllä, peitä kannella tai lautasella ja kypsennä hitaasti kunnes kakku on kypsynyt kauttaaltaan.

Itse pidin liettä ensin asteella 3/6 ja sitten laskin kahteen. Näin paistinpannukakku oli valmis noin 10 minuutin jälkeen. Pannua ei kannata lämmittää liian kuumaksi, jotta kakun pohja ei tummu liikaa. Paistinpannulla paistetut kakut vaativat ehkä alkuun hieman totuttelua ja tuntumaa, mutta sitten kun tämän hallitsee niin onnen päivät ovat takuuvarmoja!

Advertisement

4 comments

  1. Mielenkiintoista, olen missannut tämän trendin taas kokonaan. On varmasti hyvää. Tyhmä kysymys: mistä voi osaa mantelivoita?

    Tykkää

    • No näitä trendejä nyt on niin paljon ettei kaikkia ehdi edes huomata!

      Itse ostin mantelivoita Anton & Antonilta, mutta sitä on tullut vastaan myös ainakin K-Marketeissa ja Citymarketeissa. Bionan mantelivoi on oma suosikkini, se on pelkälläänkin hyvää ja maistuu vähän Wiener Nougatille. Kung Markatta -merkkinen taas meinasi lentää roskikseen kun oli niin mautonta…

      Tykkää

  2. Sama tuli eteen Keittiökameleontin blogissa joku aika sitten,mutta se oli minulle ennestään tuttu.Ja toi mieleen täällä aikoinaan käytetyn Wonder Potin,jossa ei tarvittu uunia lainkaan kakun tekoon.http://en.wikipedia.org/wiki/Wonder_Pot

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: