Kreikkalaiset kesäkurpitsapallerot

kreikkalaiset kesäkurpitsapallerot

Rikkautta on maailmassa monenlaista. Yhdellä voi olla kukkaro täynnä kahisevaa, toisella mittaamattoman arvokasta omaisuutta ja kolmannella runsaasti rakkaita ystäviä ja onnellinen elämä. Onnekkaimmat osaavat löytää sitä onnellisuutta ja rikkautta pienistä asioista ja ovat melkein aina tyytyväisiä siihen, mitä heillä on. Samalla jotkut ihmiset ovat niin rikkaita ja rahan sokaisemia, että he ovat menettäneet kaiken kunnioituksen ihmisyyttä kohtaan ja yrittävät täyttää sisällään laajenevaa aukkoa materialla. Niin rikas minäkin haluaisin olla.

Valitettavasti tällä hetkellä pankkitilini saldo on varmaan negatiivinen, joten ainakaan rahassa mitattuna en voi (vielä) pitää itseäni rikkaana. Tällä hetkellä elämä tuntuu kuitenkin erittäin antoisalta. Ehkä minä sitten olen yksi niistä onnekkaista, jotka löytävät onnellisuutta ja rikkautta niistä pienistä asioista. Ehkä tämänhetkinen onneni johtuu siitä, että edessäni on iso kasa näitä mehevän maukkaita kesäkurpitsa-fetapalleroita ja täydellisesti paahdettua maalaisleipää. Tai ehkä se johtuu vain siitä, että ulkona paistaa kaunis kevätaurinko. Kurjuuskin on kevyempää auringossa.

Ainekset:kesäkurpitsapallerot

2 keskikokoista kesäkurpitsaa

75g fetajuustoa

silputtua ruohosipulia

valkopippuria, mustapippuria ja viherpippuria

1 kananmuna

n. 3rkl vehnäjauhoja (+ lisää leivitykseen)

n. 3rkl korppujauhoja (myös leivänmurut käyvät mainiosti)

lisäksi: öljyä paistamiseen

 

 

 

Ohjeet:

Aloita raastamalla kurpitsat mahdollisimman hienoksi raasteeksi. Kaada kurpitsaraaste lävikköön ja purista tai painele ylimääräinen neste pois. Sekoita raaste fetan, ruohosipulin ja kananmunan kanssa kulhossa. Mausta pippuriseoksella. Lisää vehnäjauhoja ja korppujauhoja juuri sen verran, että taikinasta saa muotoiltua palloja, mutta ei kuitenkaan niin paljoa, että seos olisi täysin kiinteä.

Pyörittele pallot vehnäjauhoissa ja paista runsaassa öljyssä kattilassa. Öljyä ei tarvitse kuitenkaan olla niin paljon, että pallot uppoavat siihen kokonaan, puoliväliin asti riittää. Käännä pallot ympäri kun ne ovat tummuneet yhdeltä puolelta ja kypsennä toiselta puolelta.

P.s. Halutessasi voit kokeilla myös öljytyllä uunipellillä uunissa kypsentämistä, mutta omalla vastuulla. Itselläni tämä kevyempi valmistustapa on tuottanut vaihtelevalla tuurilla tuloksia.

Resepti on julkaistu alunperin maaliskuussa 2013 osoitteessa antonanton.fi.

Mainokset
Avainsanat: ,

2 thoughts on “Kreikkalaiset kesäkurpitsapallerot

  1. Aino S sanoo:

    Mmm, pakko kokeilla näitä sen verran yksinkertaisilta vaikuttavat.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: