Täydelliset suklaahippukeksit

täydelliset suklaahippukeksit

Olen oppinut jo aikoja sitten, että täydellisyyden tavoittelu on täydellistä ajanhukkaa. Välillä kaltaiseni perfektionistin on sitä kuitenkin vaikea muistaa. Huomaan kerta toisensa jälkeen torjuvani asioita, jotka eivät ole juuri sellaisia kuin haluaisin. Joskus pitää kuitenkin tyytyä tarpeeksi hyvään tai tehdä oma parhaansa, vaikkei se olisikaan täydellistä.

Kaikesta alkujaarittelusta huolimatta pidän kynsin hampain kiinni väitteestäni – nämä suklaahippukeksit ovat täydellisiä. Ne ovat paksuja ja meheviä, täydellisen rapeita päältä ja sitkeitä sisältä, täynnä herkullista tummaa suklaata ja kermaisaa valkosuklaata… Jos tämä ei ole täydellisyyttä niin mikään ei ole.

Täydellisyydestä puheen ollen… Tämä on 180. kirjoitus, jonka tähän blogiin kirjoitan. Vähintään 50% teksteistä sisältää jonkinlaisia kirjoitusvirheitä ja tässäkin tekstissä on niitä varmaan useampi. Olen ollut äänessä paljon. Olen jaaritellut kakuista ja kekseistä ja kaikista niiden ohella tapahtuneista seikkailuista. Elämästäni. Reseptit tai tekstit eivät ole aina olleet täydellisiä. Seikkailutkaan eivät ole aina olleet täydellisiä eikä elämäni ole täydellinen. Se on kuitenkin tarpeeksi hyvä.

Nyt haluaisin vaihtelun vuoksi kuulla myös Teistä, jotka näitä juttuja mahdollisesti luette. Tiedän kyllä, että kaikilla on parempaakin tekemistä kuin totella minun toiveitani, mutta olisin erittäin onnellinen jos käyttäisitte hetken päivästänne siihen, että kommentoitte tähän tekstiin ja kerrotte minulle, ketkä näitä epätäydellisiä löpinöitäni lukevat. Voit kertoa elämäntarinasi, esittää kysymyksiä tai toiveita tuleviin postauksiin tai vaikka käskeä minun olla välillä hiljaa. Voit myös kertoa vain nimesi tai sanoa moi. Ei tarvitse tällä kommentillakaan pyrkiä täydellisyyteen.

Ja nyt takaisin näihin kekseihin…

Ainekset:

125g pehmeää voita

1rkl mantelivoita

1dl tummaa ruokosokeria

0,5dl sokeria

1 kananmuna

runsaasti vaniljaa

hitunen neilikkaa, muskottipähkinää, kanelia

3dl vehnäjauhoja (voit myös korvata osan mantelijauhoilla)

1rkl maissitärkkelystä

n. 75g suklaamuruja, valkoista ja tummaa

Ohjeet:

Aloita sekoittamalla voi, mantelivoi sekä sokerit huolellisesti yhteen. Lisää joukkoon kananmuna ja sekoita huolellisesti. Lisää joukkoon vielä kuivat ainekset ja taittele lopuksi joukkoon ronskisti rouhitut suklaat. Anna taikinan viilentyä jääkaapissa vähintään tunti, mahdollisesti jopa yön yli.

Jaa taikina suurinpiirtein 12 osaan, muotoile kämmenissä paksuiksi kiekoiksi ja aseta leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista 180-asteisessa uunissa noin 12-14 minuuttia, kunnes keksit tummuvat hieman ja ovat selkeästi kiinteitä reunoilta. Anna jäähtyä ja nauti!

Yksi kommentti

  1. marika

    Luen blogiasi varmaan päivittäin ja tykkään kaikista resepteistä.. nämä suklaakeksitkin kuulostaa tosi hyvältä, on ne ainakin melkein täydellisiä!

    Tykkää

  2. Jenna

    Herkullisilta näyttää nuo cookiet!

    Tykkää

  3. aku

    Täydellisyys on yliarvostettua

    Tykkää

  4. Liisa R.

    Onpa maukkan näköiset keksit ja ihania kaikki muutkin herkkureseptit, minä mielelläni näitä luen!

    Tykkää

  5. Nimetön

    Toive tulevaan postaukseen: juustokakkuja!!

    Tykkää

  6. Minä luin aikoinaan juttujasi Anton&Antonin sivuilla ja nyt sitten täällä:)

    Tykkää

  7. Suvi_B

    Vastataksesi kyselyysi, tassa jotain lukijaprofiilia: Ulkosuomalainen blogin lukija maasta, jonka presidentti (pari vuosikymmenta sitten) mietti, etta ”miten hallita maata,jossa on yli 258 erilaista juustotyyppia”? 🙂 Syon kasvispainotteisesti (raakaa, vegaania, all goes). Mottoni: kaikesta ruoasta saa herkullista chililla tai juustolla (ei siis sattumaa, etta olen toistaiseksi paatynyt Ranskaan). Olen kokeillut jo useampaa pasta- ja leivontareseptia blogistasi. Palsternakkakakku sai erityisesti kehuja. Arrabiatta pesto oli niin arrabiataa, etta meinasi hiukset lahtea (laitoin lansiafrikkalaista chilia, joka olikin hiukka tulista…)

    Tykkää

    • Olen sanoinkuvaamattoman onnellinen siitä, että palsternakkakakku on levinnyt jo kansainväliseksi suosikiksi!

      Chilin ja juuston nimiin vannon itsekin, ja luultavasti olen ekalle niin turta ettei edes arrabiatta enää tunnu missään…

      Tykkää

  8. Danny

    Maukkaita ruokia ja hyvännäköisiä kuvia! T.ruokafanisi Malmilta

    Tykkää

  9. Leila

    Kysymys: miten paljon on ”hitunen” neilikkaa, muskottipähkinää, kanelia?

    Tykkää

  10. sk

    Moi. Mä olen vegaani enkä yleensä jaksa seurata sekasyöjien blogeja ollenkaan. Sun teksti on kuitenkin sopivalla tavalla kuivaa ja hauskaa, joten olen viihtynyt täällä. Monesti teksti on kiinnostavampi kuin resepti, mutta toki olen useamman kerran iloisesti yllättynyt vegeresepteistä, viimeisimpänä se upea voileipä. Jatka vaan samaan malliin!

    Tykkää

Jätä kommentti