Sokeriton, gluteeniton & laktoositon porkkanakakku

sokeriton gluteeniton laktoositon porkkanakakku

Viime kesänä annoin itselleni yhden melko kovan tavoitteen: kehittää maukas kakku ilman sokeria.

Ensin en uskonut sitä edes mahdolliseksi. Hyvien ideoiden sijaan mieleen tupsahti vain vanha sitaatti Frendeistä, ”It’s no fat, it’s no sugar, it’s no dairy…it’s no good. Throw it out”. Ensimmäiset kokeiluni olivat suoraan sanottuna lannistavia. Aaltopahvin makuista kakkua pureskellessa alkoi tuntua siltä, että edessä oli häpeällinen epäonnistuminen.

Tätä kakkua maistettuani maailmani kääntyi kuitenkin nurin; huomasin, että porkkanakakku voi olla hyvää myös ilman valkoista sokeria, jauhoja tai maitotuotteita. Itse asiassa se on jopa parempaa ilman niitä!

Tämä gluteeniton ja laktoositon versio perinteisestä herkusta on erittäin mehevä ja aromikas, mutta samalla jotenkin kevyt ja raikas. Sokeri on korvattu soseutetulla omenalla ja pienellä määrällä hunajaa, joten tätä kakkua voi nauttia ilman omantunnon tuskia vaikka useammankin palan!

porkkanakakku kookoskermakuorrutus

Ainekset:

0,5 dl hunajaa

0,5 dl (sokeritonta) omenasosetta

0,5 dl kookosöljyä

2 rkl mantelivoita

2 kananmunaa

1 kananmunan valkuainen

100 g mantelijauhetta

1,5 dl kookosjauhoja

0,5 dl pellavansiemenrouhetta

1 tl leivinjauhetta

oman maun mukaan vaniljaa

1/2 tl kutakin: kanelia, neilikkaa, inkivääriä ja muskottipähkinää

3-4 keskikokoista porkkanaa, raastettuna

puolikkaan sitruunan raastettu kuori

kuorrutukseen:

2dl kookoskermaa

hunajaa

Ohjeet:

Aloita sekoittamalla hunaja, omenasose, kookosöljy ja mantelivoi kulhossa huolellisesti yhteen. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen ja vatkaa lopuksi myös valkuainen seokseen.

Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset seokseen rauhallisesti sekoittaen. Taittele lopuksi taikinaan porkkanaraaste sekä sitruunankuori. Halutessasi voit lisätä myös rouhittuja pähkinöitä ja manteleita. Paista kookosöljyllä voidellussa uunivuoassa 180-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes kakun keskiosaan työnnetty tikku irtoaa puhtaana.

Hennon aromikkaan kuorrutuksen valmistat sekoittamalla kookoskerman joukkoon makusi mukaan hunajaa. Jo pieni määrä riittää tuomaan kuorrutukseen miellyttävää makeutta. Vatkaa seosta voimakkaasti vispilällä muutaman minuutin ajan ja siirrä sitten jääkaappiin viilenemään.

Anna kakun jäähtyä ennen kuorruttamista. Levitä kookoskuorrutus kakun päälle tasaisesti ja siirrä kakku jääkaappiin, jotta kuorrutus jähmettyy. Ota kakku huoneenlämpöön vasta juuri ennen tarjoilua.

Viimeistele paahdetuilla kookoslastuilla tai pähkinärouheella ja nauti hyvässä seurassa!

Mainokset

6 Comments

  1. Kiva porkkanakakku sinullakin Jerry.Minäkin olen postannut gluteettomasta ja laktoosittomasta porkkanakakussa,mutta sokeria siinä kyllä oli. Porkkanassa on itsessäänkin kivasti jo makeutta:)

    Tykkää

  2. Heippa! Resepti kuulostaa herkulliselta, täytyykin testata 🙂 Haluaisin tehdä kakkua pellillisen, kannattaako tehdä taikina kaksinkertaisena?

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s