Lakritsi-suklaaneliöt

lakritsi-suklaaneliöt

En ole ihan täysin päässyt kärryille siitä, mistä tässä ”kesäsäässä” on parhaillaan kyse. Ulkona riehuva sää on kuin maailmanloppu, mutta synkempi ja masentavampi. Varpaani ovat kastuneet tänään ainakin neljä kertaa ja Seurasaaren lenkillä suoraan suuhuni putosi nyrkin kokoinen jääkylmä vesipisara. Täytyy ehkä jatkossa pitää lenkillä suu kiinni.

Tässä miellyttävän marraskuisen kevätsään keskellä tarvitaan järeitä aseita. Tarvitaan lakritsia ja suklaata. Ne ovat nimittäin täydellinen paritus. Molemmat ovat tummia, vahvoja ja lohdullisia makuja. Molemmat tuovat toisesta parhaat puolet esiin. Suu täynnä kakkua ei harmita kolea keli ollenkaan niin paljoa.

Ainekset:lakritsi-mokkapalat

3 kananmunaa

1,5dl sokeria

100g sulatettua voita

1dl maitoa

3,5dl vehnäjauhoja

3rkl kaakaojauhetta

1tl leivinjauhetta

1tl vaniljajauhetta

2-3tl raakalakritsijauhetta

kuorrutukseen:

0,5dl tummaa, vahvaa kahvia (kuumana)

2rkl sulatettua voita

1rkl kaakaojauhetta

1tl vaniljajauhetta

1tl raakalakritsijauhetta

250g tomusokeria

lisäksi: pinnalle lakritsijauhetta

Ohjeet:

Aloita vatkaamalla kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa.

(Tämä oli lempiosani lapsena suklaaneliöitä/mokkapaloja tehdessä. Lempikohtani oli se kun tumma kaakaojauhe lisättiin vaaleiden vehnäjauhojen joukkoon. Lusikalla seosta pyöritellessä pystyi muodostamaan ja tuhoamaan vuoria, joiden koostumus ja väri vaihteli jokaisella kierroksella.)

Sekoita voisula ja maito kananmuna-sokeriseokseen ja lopuksi lisää kuivat aineet pienissä erissä varovaisesti sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia, kunnes kakun pinta tuntuu kiinteältä.

Kakun jäähtyessä voit valmistaa kuorrutuksen. Sekoita kahvi, voisula ja mausteet kulhossa. Lisää tomusokeri muutamassa erässä ja vatkaa voimakkaasti. Kaada jäähtyneen kakkupohjan päälle tasaisesti, koristele lakritsijuurijauheella ja anna hyytyä. Leikkaa haluamasi kokoisiin paloihin ja lohduttaudu kevään kylminä hetkinä.

Resepti on julkaistu alunperin kolean maaliskuun kourissa 2013.

Mainokset

4 Comments

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s