Kuusenkerkkäjäätelö

kuusenkerkkäjäätelö

Kävin viime maaliskuussa illallisella mahtavassa Chef & Sommelier -ravintolassa ja söin siellä ehkä kaikkien aikojen parhaan jälkiruoan. Ja se on aika iso juttu kun minä sanon niin; syön aika paljon jälkiruokia. Siitä illallisesta lähtien minulla on ollut vain yksi oikea vastaus jos joku kysyy lempiruokaani: douglaskuusen havusista tehty jäädyke.

Se saattaa kuulostaa oudolta, ja niin kuulostaa ehkä kuusenkerkkäjäätelökin, mutta molemmat ovat todella todella hyviä. Tekisi mieli laittaa vielä kolmaskin todella, niin hyvästä tässä nyt on kyse.

Kuusenkerkät, eli kuusenoksien päätyihin keväällä tupsahtavat tuoreet kukinnot, ovat erittäin raikkaan aromaattisia. Tähän jäätelöön ne tuovat sitruksista, kukkaisaa ja parfyymista sekä hennon metsäistä aromia.

P.s. Aloittelevien hortoilijoiden on hyvä muistaa, että jokamiehenoikeuksiin ei kuulu mikään puussa kasvava. Kuusenkerkkien tai havusten keräämiseen tarvitaan maanomistajan lupa.

Ainekset:

2dl kermaa

2dl maitoa

1,5dl glukoosisiirappia

puolikas kourallinen kuusenkerkkiä

puolikkaan sitruunan raastettu kuori

runsaasti vaniljaa

Ohjeet:

Sekoita kaikki ainekset kattilassa ja kiehauta, jotta kuusenkerkkien aromi irtoaa nesteeseen. Käsittele tehosekoittimessa, kaada siivilän läpi kerran tai kaksi, tarvittaessa useamminkin. Viilennä seos huolellisesti ja käsittele jäätelökoneessa kuohkeaksi ja kermaisaksi jäätelöksi.

Mainokset
Avainsanat: , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: