Kookoksiset minijuustokakut

kookos-juustokakku

Mahtavan matkan jälkeen on aina erityisen vaikea palata arkeen, mutta onneksi tällä viikolla minua odotti vuoden suurin ja suurenmoisin tapahtuma, Euroviisut. Harvat lauluista olivat mitenkään erityisen hyviä, mutta ei tässä kisassa olekaan kyse (vain) musiikista.

Finaali muodostui erittäin jännittäväksi kun kärkisijasta kilpailivat Ruotsi (edistyksellinen länsi) ja Venäjä (jämähtänyt itä). Finaalin aikana juontajat muistuttivat toistuvasti ettei politiikan pitäisi tässä kisassa olla musiikkia tärkeämpää ja vetosivat siihen ettei Venäjälle buuattaisi ihan niin paljoa. Tietenkin sille silti buuattiin. Tänä vuonna katsoin show’ta kotisohvalta, mutta viime vuonna buuasin Venäjälle livenä ja sen teen jatkossakin aina kun siihen saan mahdollisuuden.

On totta, että kaikki Venäjän kansalaiset eivät ole vastuullisia maansa päättäjien teoista. On totta, että musiikkikilpailussa pitäisi antaa mahdollisuus musiikille. Tällä kertaa Venäjän biisi oli jopa ihan hyvä, ruotsalaisten tekemä tietenkin. Siitä huolimatta olen erittäin helpottunut ettei Venäjä voittanut – nyt minun ei tarvitse boikotoida kisaa ensi vuonna.

Olkoon politiikkani sitten väärässä paikassa niin laulukilpailua katsoessa kuin ruoasta puhuessa, mutta mielestäni jos maa ei osaa noudattaa kansainvälisiä lakeja niin ei sillä ole mitään asiaa kansainväliseen laulukilpailuunkaan. Mielestäni on täysin käsittämätöntä, miten nopeasti kaikki tuntuvat unohtaneen viimeisen vuoden tapahtumat. On olemassa syy, miksi venäläiset ovat elokuvissa aina pahiksia. Hollywood ei valehtele.

//

Nyt kun pseudo-poliittinen paasaukseni on tullut päätökseensä, puhutaan hetki viisueväistä. Jännityksen hetkellä suurta iloa ja lohtua toivat nämä minikokoiset kookos-juustokakut. Kermaisa kookos tuo hentoa eksoottisuutta muuten mietoihin pikkukakkuihin ja tuoreet marjat raikastavat niitä entisestään. Täydellinen kesäherkku!

kookos-juustokakkuAinekset:

200g maustamatonta tuorejuustoa

200g creme fraiche

1tlk kookoskermaa

2dl sokeria

1 limen raastettu kuori

runsaasti vaniljaa

2 kananmunaa

pohja:

100g jauhettuja pähkinöitä (esim. manteleita ja saksanpähkinöitä)

0,5dl vehnäjauhoja

50g sulatettua voita

1rkl sokeria

Ohjeet:

Aloita sekoittamalla pohjan ainekset huolellisesti yhteen. Painele taikina voideltujen minimuffinivuokien pohjille ja reunoille ohuesti ja tasaisesti. Paista pelkkiä pohjia 180-asteisessa uunissa 5 minuuttia.

Tällä aikaa ehdit valmistaa täytteen. Sekoita ainekset keskenään huolellisesti yhteen. Kaada muffinivuoat täyteen ja paista 180-asteisessa uunissa vielä noin 20 minuuttia, kunnes juustokakut tuntuvat kiinteiltä kosketettaessa ja ovat tummuneet vain hitusen reunoilta.

Anna kakkujen jäähtyä täysin ennen vuoasta irroittamista. Koristele valmiit minijuustokakut marjoilla ja syötävillä kukilla ja nauti!

Advertisements
Avainsanat: , , ,

2 thoughts on “Kookoksiset minijuustokakut

  1. Tiina sanoo:

    Ihanan näköisiä kakkuja ja todella soma kattaus!!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: