Pari viikkoa sitten kirjoitin erittäin iloisesti näistä valkosuklaa-laventelimuffineista Helsinki-Vantaan lentokentältä. Tänään voin suureksi riemukseni kertoa, että kirjoitan taas lentokentältä. Tällä kertaa suuntana on Belgia, tuo sinisimpukoiden, kahdesti paistettujen ranskalaisten, oluen ja suklaan luvattu maa.
Sitä ennen kerron kuitenkin todella nopeasti, että tämä belgialaisella suklaalla rikastettu tiheä ja tuhti kesäkurpitsakakku on todella hyvää ja sitä kannattaa kokeilla. Ei muuta tällä kertaa, hyvää matkaa minulle!
Ainekset:
2dl sokeria
1dl tomusokeria
3 kananmunaa
1,5dl oliiviöljyä
3dl tattarijauhoja
1dl vehnäjauhoja
1dl kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
1tl kutakin: kanelia, inkivääriä, muskottipähkinää, neilikkaa
Oman maun mukaan vaniljaa
Yhden sitruunan raastettu kuori
3 kesäkurpitsaa, hienona raasteena
kuorrutukseen:
200g tummaa suklaata
200g creme fraichea
Ohjeet:
Aloita vatkaamalla sokerit ja kananmunat huolellisesti yhteen. Lisää öljy ja sitten kuivat ainekset. Lisää lopuksi raastetut kesäkurpitsat varovaisesti taikinaan. Kaada voideltuun kakkuvuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes kakun keskiosaan työnnetty tikku irtoaa puhtaana.
Anna jäähtyä ja kuorruta. Kuorrutus valmistuu helposti – sulata ensin suklaa ja sekoita sitten creme fraichen kanssa. Viimeistele kakku pähkinä- ja siemenrouheella ja nauti!
Mukavaa matkaa Belgiaan ja sinisimpukoiden pariin Jerry;D Ihana kakku,niin suklainen.Tuo kesäkurpitsa antaa kyllä ihanasti mehevyyttä kakuille:)
TykkääTykkää
Kiitos! Sinisimpukoita (ja suklaata, ja oikeastaan kaikkea muutakin) on tullut vedettyä kaksin käsin jo toista viikkoa…
TykkääTykkää
Ihanalta näyttää!
-Heidi
http://tiskivuorenemanta.blogspot.fi/
TykkääTykkää
Kiitos, Heidi!
TykkääTykkää
Päivitysilmoitus: Puoli kiloa päivässä – Sarkasmia ja shampanjaa