Suklaa-kesäkurpitsakakku

suklaa-kesäkurpitsakakku

Pari viikkoa sitten kirjoitin erittäin iloisesti näistä valkosuklaa-laventelimuffineista Helsinki-Vantaan lentokentältä. Tänään voin suureksi riemukseni kertoa, että kirjoitan taas lentokentältä. Tällä kertaa suuntana on Belgia, tuo sinisimpukoiden, kahdesti paistettujen ranskalaisten, oluen ja suklaan luvattu maa.

Sitä ennen kerron kuitenkin todella nopeasti, että tämä belgialaisella suklaalla rikastettu tiheä ja tuhti kesäkurpitsakakku on todella hyvää ja sitä kannattaa kokeilla. Ei muuta tällä kertaa, hyvää matkaa minulle!

suklaa-kesäkurpitsakakku

Ainekset:

2dl sokeria

1dl tomusokeria

3 kananmunaa

1,5dl oliiviöljyä

3dl tattarijauhoja

1dl vehnäjauhoja

1dl kaakaojauhetta

2tl leivinjauhetta

1tl ruokasoodaa

1tl kutakin: kanelia, inkivääriä, muskottipähkinää, neilikkaa

Oman maun mukaan vaniljaa

Yhden sitruunan raastettu kuori

3 kesäkurpitsaa, hienona raasteena

kuorrutukseen:

200g tummaa suklaata

200g creme fraichea

Ohjeet:

Aloita vatkaamalla sokerit ja kananmunat huolellisesti yhteen. Lisää öljy ja sitten kuivat ainekset. Lisää lopuksi raastetut kesäkurpitsat varovaisesti taikinaan. Kaada voideltuun kakkuvuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes kakun keskiosaan työnnetty tikku irtoaa puhtaana.

Anna jäähtyä ja kuorruta. Kuorrutus valmistuu helposti – sulata ensin suklaa ja sekoita sitten creme fraichen kanssa. Viimeistele kakku pähkinä- ja siemenrouheella ja nauti!

Yksi kommentti

  1. Mukavaa matkaa Belgiaan ja sinisimpukoiden pariin Jerry;D Ihana kakku,niin suklainen.Tuo kesäkurpitsa antaa kyllä ihanasti mehevyyttä kakuille:)

    Tykkää

  2. Päivitysilmoitus: Puoli kiloa päivässä – Sarkasmia ja shampanjaa

Jätä kommentti